Faldende interesse for datalogi-studierne

Presse/medie

Beskrivelse

Danske virksomheder skriger på veluddannede dataloger, mens antallet af ansøgere uddannelsen fortsætter med at falde. Samtidig kæmper uddannelserne med et rekordstort frafald blandt de studerende. Noget tyder på, at bekymringerne ikke vil blive mindre lige med det samme, da årets tal fra den koordinerede tilmelding viser, at ansøgningerne til datalogiuddannelserne København, Århus og Syddansk Universitet i år i gennemsnit er faldet med en femtedel. Kun Aalborg Universitet har oplevet en fremgang i antallet af ansøgere. Det kan resultere i, at virksomhederne må søge dataloger i udlandet. En forklaring på den manglende interesse kan være uddannelses dårlige rygte. Det store fravalg skyldes bl.a., at de studerende mangler de nødvendige forudsætninger som f.eks. programmering, hvilket giver en vanskelig studiegang.
    Periode13 jul. 2006

Mediedækning