Forsorgsimperiet der rummer historien om os alle

Presse/medie

Beskrivelse

Sagaen om forsorgsimperiet De Kellerske Anstalter er grundlæggende en historie om os alle sammen, skriver anmelderen om en bog skrevet af professor Poul Duedahl fra Aalborg Universitet. Samfundets syn på og omgang med udviklingshæmmede afspejler nemlig af samfundets syn på sine afvigere, og her er der trods alt tale om en af landets største totalinstitutioner. ”Poul Duedahl fortæller i sin bog De Kellerske Anstalters historie, så det bliver en medrivende og på en gang opmuntrende og forstemmende alternativ danmarkshistorie. Om Danmark og os alle sammen set i lyset af et hundredårs ændrede holdninger til tosserne, de udviklingshæmmede og de skæve eksistenser. … Det bliver en særdeles vellykket og fascinerende beretning om Danmark anskuet fra en usædvanlig vinkel. Det er eminent historieundervisning, uden at det føles som sådan. Poul Duedahl har tre gange fået sine bøger kåret som årets historiske bog. Denne billedbog kan meget vel blive den fjerde. Den er velkomponeret og vil overraske alle, der instinktivt vil mene, at emnet ligger uden for deres interessesfære”. Bøgen tildeles fem stjerner.

Periode23 jun. 2019

Mediedækning

Mediedækning

• TitelAnm: Her boede de gale. De unormale. Vanskabningerne.
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten, Sektion 4 (Indblik Weekend), Side 30
    LandDanmark