Beskrivelse

Der bliver smidt 260.000 ton mad ud hvert år fra de danske husholdninger, men dette tal kan mindskes ved hjælp af enkelte værktøjer. Thomas Dyrmann Winkel har arbejdet med netop madspild de seneste tre år via et forskningsprojekt, hvor han har været tilknyttet Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet og Affaldsselskabet AVV i Hjørring. Som en del af projektet har han blandt andet registreret og kortlagt indkøb, måltider og håndtering af maden hos seks familier. Konklusionen på projektet er, at en bedre organisering i hverdagen kan mindske madspild. Han fortæller, at eksempelvis faste pladser i køleskabet samt en fokushylde med mad, der snart skal spises, kan være gavnlige initiativer. Thomas Dyrmann Winkel har desuden udviklet værktøjet NulMadspil på baggrund af forskningsprojektet. Kilder:Hedensted/Juelsminde Avis, sektion 1, side 21, 02-08-2017
Periode2 aug. 2017

Mediedækning

6

Mediedækning