Grundfos-ledelse går fri og ministerium kritiseres

Presse/medie

Beskrivelse

Den øverste ledelse i Grundfos går fri af tiltale i forbindelse med sigtelserne i olie-for-mad-programmet i Irak. Og det er ikke unormalt, siger professor med speciale i kriminalret, Lars Bo Langsted, fra Aalborg Universitet. Selvom der er indgået aftale i virksomhedens tjeneste, viser lignende sager inden for eksempelvis miljøovertrædelser, at der kun rejses tiltale mod ledelsen, hvis de med åben pande har sagt, at aftalen skal indgås, selvom det er forkert. Samtidig er venstrefløjen i Folketinget utilfreds med, at Udenrigsministeriet ikke anmeldte Grundfos i juni 2004, da ministeriet blev kontaktet af Grundfos om problemet. Udenrigsministeriet 'nøjedes' dengang med at sende sagen videre til FN's undersøgelseskommission. Professor i erhvervsjura og ekspert i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet, Claus Haagen Jensen, siger, at Udenrigsministeriet kunne have valgt at anmelde Grundfos, men var ikke forpligtet til det.
Periode29 sep. 2005

Mediedækning