Gruppeformen får studerende til at gå til eksamen

Presse/medie

Beskrivelse

Nye tal fra Videnskabsministeriet viser, at universiteter, der benytter gruppeeksamen, har klart færrest elever, der ikke møder op til eksamen. Mens det på Danmarks Tekniske Universitet er hele 10,2 pct. af de studerende, der i 2005 ikke mødte op til deres eksamen, så var det tilsvarende tal på RUC, hvor man har gruppeeksamen, kun 0,3 pct. På Aalborg Universitet (AAU), hvor man har en blanding af gruppe- og enkelteksamen, ligger tallet relativt lavt på 3,8 pct. Rektor på AAU, Finn Kjærsdam, er ikke overrasket over Videnskabsministeriets tal. Han siger, at man har et helt andet ansvar og en anden disciplin, når man arbejder i grupper, og derfor mener han også, at regeringen modarbejder sine egne målsætninger om at få studerende hurtigere igennem uddannelsen ved at droppe gruppeeksamen.
    Periode13 maj 2006

Mediedækning