Beskrivelse

Innovationsfonden investerer 14 mio. kr. i et projekt, der skal udvikle individuelt tilpassede måltider til hospitalspatienter med bl.a. 3D-print og nyudviklede ingredienser. Måltiderne skal have det korrekte nærings- og energiindhold tilpasset den enkelte patient samtidig med, at det printede måltid kan tilpasses patienternes individuelle ønsker til smag og konsistens uden brug af ekstra personaleressourcer i hospitalskøkkenet. 'Vi forventer, at 3D-printet ernæring kan gøre det muligt at supplere den medicinske behandling med en personlig tilrettelagt ernæringsbehandling, der tager højde for individuelle behov for præferencer, næringsstoffer, vitaminer og mineraler, tekstur og konsistens. Dvs., vi kan tilsætte vitaminer og mineraler på baggrund af blodprøver og justere energi- og proteinindholdet på baggrund af beregnet ernæringsbehov', siger forskningsansvarlig Marie Nerup Mortensen fra Aalborg Universitetshospital. Projektet udføres sammen med forskningsgrupper fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet samt ernæringsspecialister ved Aalborg Universitetshospital, hvor 3D-printeren ved projektets afslutning skal testes i anvendelse. 

Periode3 sep. 2017

Mediedækning

14

Mediedækning