Interview: Sven Caspersen om AAU

• Sven Caspersen

Presse/medie

Beskrivelse

Nordjyske Stiftstidende bringer et interview med Sven Caspersen, tidligere rektor på Aalborg Universitet (AAU). Han ser for første gang i 33 år på AAU udefra, og han forudsiger, at AAU om ti år stadig vil være et selvstændigt universitet, dog muligvis med en anden selvstændighedsform end den nuværende. Sven Caspersen forudsiger selv en konsortiummodel, som bl.a. bruges i Californien, og han fremhæver et af sine egne forslag, som er et vestdansk universitetskonsortium med Handelshøjskolen i Århus, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og AAU. Vi kan i fællesskab være førende på endnu flere steder, hvis vi i enighed indgår en arbejdsdeling, påpeger han. Han roser desuden videnskabsminister Helge Sander (V) for at have begrænset ændringerne, så AAU kan bibeholde projektarbejdet.
    Periode5 feb. 2006

Mediedækning