Kun få udenlandske ingeniørstuderende i Danmark

Presse/medie

Beskrivelse

Ingeniørstuderende fra lande uden for EU skal nu betale 100.000 kr. om året for at studere i Danmark, og det får mange til at blive væk. Kun 26 af 392 optagne internationale ingeniørstuderende starter den 1. september på DTU eller Aalborg Universitet, resten har ikke betalt. Nedgangen er bekymrende, da ingeniørmanglen herhjemme blot vil øges, mener bl.a. formanden for Ingeniørforeningens uddannelsesudvalg, Thomas Christiansen. DTU og Aalborg Universitet risikerer fra 2007 at miste 36 mio. kr. samlet om året. Resultatet kan ifølge Frede Blaabjerg, dekan på det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet, blive færre penge til undervisning og en generel forringelse af studiemiljøet.
Periode14 aug. 2006

Mediedækning