Medlems-flugt fra a-kasseme

• Henning Jørgensen

Presse/medie

Beskrivelse

Medlemmer flygter i stigende grad fra de traditionelle a-kasser. LO-området har mistet 55.718 medlemmer, mens FTF-området har mistet 2.907. Tal der ifølge Torben Dam Jensen fra A-kassernes Samvirke skræmmer. Han fortæller således, at flere unge under 30 år fravælger a-kasserne, mens flere medlemmer over 30 år forlader dem. En meningsmåling viser, at hver femte overvejer at melde sig ud af a-kasserne, en udvikling der i løbet af ti år vil halvere medlemstallene. Professor Henning Jørgensen fra Institut for økonomi, politik og samfundsfag på Aalborg Universitet advarer om, at udviklingen kan ramme hele samfundet. ' Hele vores flexicurity-system bygger jo på, at vi har en høj dækning i frivillige a-kasser med en høj indkomstkompensation', siger Henning Jørgensen og påpeger, at de høje dagpenge er forudsætningen for den høje mobilitet på arbejdsmarkedet.
Periode2 apr. 2007

Mediedækning

Mediedækning

• TitelMedlems-flugt fra a-kasseme