Morderen kommer tættere på: Vi fascineres af, hvad der får mennesker til at dræbe

Presse/medie

Beskrivelse

Vi vil have tv-serier, dokumentarudsendelser, podcast og bøger om virkelighedens ondskab - så det får vi. I vildskab

De færreste har set et andet menneske blive slået ihjel - undtaget på film, hvor der er tænkt i, hvordan drabet tager sig ud.

Sådan er det nok ikke i virkeligheden. En morder tænker ikke på en tilskuer. På hvordan lyset falder. Om vinklen er rigtig. Om det ser troværdigt ud!

Alligevel kommer der flere og flere tilskuere til virkelighedens forbrydelser. True crime . Især drab er populære i genrens forskellige afskygninger, men også andre forbrydelser kan komme til, hvis de er spektakulære og konkrete nok. Akkurat som den fiktive verden byder virkeligheden på gode mord - og liget behøver knap være koldt, inden man kan se mordet blive begået, eller i hvert fald lytte til det eller læse om det.

- Den etiske grænse for, hvornår man kan behandle noget, har forrykket sig, siger Kim Toft Hansen, der har forsket i især fiktive krimifortællinger, siden han i 2002 skrev ph.d. om "Mord og metafysik - Det absolutte, det guddommelige og det overnaturlige i krimien".

Dengang viste DR serien "Rejseholdet", som - husker Kim Toft Hansen - fik på puklen for at gå for tæt på virkelige forbrydelser - også tidsmæssigt.

Periode10 nov. 2019

Mediebidrag

1

Mediebidrag

Emneord

  • True crime
  • krimi
  • fascination
  • mediekultur