Nidoblet på et år: Så mange millioner har Københavns Universitet investeret i virksomheder med ulovlige aktiviteter på Vestbredden

Presse/medie

Beskrivelse

Købehavns Universitet har ifølge nye tal rundet 8,9 million kroner investeret i virksomheder, der er på FN's liste og aktører, der er med til at krænke palæstinensiske menneskerettigheder. Aalborg Universitet trak i 2021 investeringer tilbage fra selskaber, der var aktive i de israelskbesatte områder på Vestbredden og i Østjerusalem. Dette skete efter det blev afsløret, at universitetet havde investeret i disse selskaber. Universitetsdirektør Søren Lind Christiansen udtalte dengang: "Vi skal helt enkelt ikke have investeringer i de pågældende selskaber. Så vi er på vej ud af det."

(Resumé leveret af Infomedia) Kilder: Uniavisen.dk, 15-12-2023

Periode15 dec. 2023