Ny rapport: Erhvervslivet styrer dansk forskning

Presse/medie

Beskrivelse

En ny rapport fra Rigshospitalet, der har undersøgt 88 danske forskningsprojekter, som medicinalindustrien har skudt penge i, konkluderer, at erhvervslivet styrer forskning i Danmark. Rapporten viser bl.a., at virksomheder i flere tilfælde har haft held til at få standset forskningsresultater, der f.eks. viste bivirkninger ved medicin. Men dette billede kan rektor ved Aalborg Universitet (AAU), Finn Kjærsdam, ikke genkende. Han siger, at han ikke kan komme på et enkelt tilfælde, hvor universitetet har haft den slags problemer med en erhvervspartner. Han har dog hørt om enkelte tilfælde på Århus Universitet. Jurist ved AAU, Nina Schjoldager, pointerer samtidig, at AAU som universitet er pålagt at offentliggøre forskningsresultater, og det må virksomheder, der samarbejder med AAU, indrette sig efter.
    Periode10 jun. 2006

Mediedækning