Beskrivelse

En ny undersøgelse viser, at mange forældre overvejer at tage deres børn ud af daginstitutioner på grund af mangel på pædagoger. Charlotte Ringsmose, psykolog og professor ved Aalborg Universitets Institut for Kultur og Læring, mener, at forældrenes bekymring er berettiget. "Flere nye og omfattende nationale undersøgelser har vist store variationer i kvaliteten i landets daginstitutioner. Vi ser, at kvaliteten ikke er høj nok alle steder, så forældrenes bekymring er ikke grebet ud af den blå luft," fortæller hun. Ringsmose påpeger, at lav kvalitet især rammer børn i udsatte positioner, og opfordrer til en sikring af ordentlig kvalitet, gode faglige rammer og god pædagogfaglig ledelse.

(Resumé leveret af Infomedia) Kilder: BUPL.dk (BUPL Forbundet for pædagoger og klubfolk), 16-10-2023

Periode16 okt. 2023

Mediedækning