Prisen på oksekød bliver ved med at stige: Nu har danskere forskere et bud på et specielt alternativ til middagsmaden

Presse/medie

Beskrivelse

Forskere fra Aalborg Universitet har fundet en ny metode til at udvinde protein fra kløvergræs. Mette Lübeck, professor på Institut for Kemi og Biovidenskab, og hendes kollegaer har undersøgt kløvergræssets potentiale som kilde til protein. "Problemet var, at den eneste måde at få proteinet ud på, var ved at varmebehandle græsset, men det ødelægger egenskaberne i proteinet, og det er ikke særlig opløseligt," siger hun. Lübeck fandt inspiration i sin kaffekop og sammenligner processen med brygning. Forskerne samarbejder med KU og har leveret græsprotein til Alchemist. (Resumé leveret af Infomedia)
Periode29 aug. 2025 → 2 sep. 2025

Mediedækning

4

Mediedækning

  • TitelNej tak til insekter - men hvad med græs?
    Mediets navn/udløbPlus Proces
    Dato02/09/2025
    PersonerMette Lübeck
  • TitelPrisen på oksekød bliver ved med at stige: Nu har danskere forskere et alternativt bud på protein til middagsmaden
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten.dk
    Dato30/08/2025
    Producer/forfatterAsger Denert-Nielsen
    PersonerMette Lübeck
  • TitelPrisen på oksekød bliver ved med at stige: Nu har danskere forskere et bud på et specielt alternativ til middagsmaden
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten.dk
    Dato29/08/2025
    Producer/forfatterAsger Denert-Nielsen
    PersonerMette Lübeck
  • TitelInsekterne blev aldrig en del af vores madvaner: Nu vil danske forskere have dig til at spise græs
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato29/08/2025
    Producer/forfatterASGER DENERT-NIELSEN
    PersonerMette Lübeck