Psykolog: Arbejde handler om andet end penge

Presse/medie

Beskrivelse

Diskussionen om, hvorvidt det skal kunne betale sig at arbejde i stedet for at være på kontanthjælp, har fyldt en del i de første dage af valgkampen. Lars Løkke Rasmussen pointerer ofte, at det skal kunne betale sig at arbejde i Danmark, men han glemmer, at betydningen af at have et arbejde handler om meget andet end penge, siger Peter Busch-Jensen, der er arbejdspsykolog og lektor ved Roskilde Universitet. "Al forskning peger på, at vi arbejder for at føle os tilfredse med os selv", udtaler Einar Baldvin Baldursson, der er klinisk socialpsykolog ved Aalborg Universitet. Han påpeger, at der er enorme sociale omkostninger ved at stå uden for arbejdsmarkedet og mange arbejdsløse går ned med stress og depression.
Periode29 maj 2015

Mediedækning