Region Nordjylland mangler videnstunge job

Presse/medie

Beskrivelse

Region Nordjylland har en stærk fødevareindustri men mangler vækstiværksættere og flere arbejdspladser i videnstunge brancher. Aalborg Universitet uddanner mange eftertragtede kandidater hvert år, men de højtuddannede forlader regionen, fordi der ikke er attraktive arbejdspladser at få. Det har det midlertidige Vækstforum Nordjylland konkluderet. Der skal etableres flere klynger og vækstvirksomheder, så de højtuddannede bliver i regionen. Amtsborgmester Orla Hav (S), som er formand for Vækstforum Nordjylland, ser positivt på mulighederne for Region Nordjylland, som ifølge ham får mindre bøvl med sammenlægningerne end de andre regioner. Han er glad for Aalborg Universitet, som gør alt det rigtige. Han mener, at de nordjyske virksomheder skal blive bedre til at ansætte de højtuddannede.
      Periode28 dec. 2005

Mediedækning