Beskrivelse

Professor Henrik Nielsen, som er ledende overlæge på Aalborg Universitetshospitals infektionsmedicinske afdeling, forudser, at simple lungebetændelser kan komme til at koste mange danskere livet, hvis ikke vi bliver mere restriktive med brugen af antibiotika mod forskellige sygdomme. Hvis udviklingen fortsætter, som den gør nu, vil vi om 10-20 år risikere at havne i en situation, som da vi for 100 år siden slet ikke havde antibiotika. Således vil det ikke være muligt at behandle infektioner. Forudsigelserne skyldes, at Aalborg Universitetshospital og landets øvrige sygehuse oplever et stigende antal patienter, hvor det er vanskeligt at få bugt med infektionerne, fordi de har resistente bakterier i kroppen.
Periode7 apr. 2015

Mediedækning