Skimmelsvamp: SBi's anvisning er forældet

Presse/medie

Beskrivelse

Ifølge flere eksperter kan sundhedsrisikoen ikke afgøres ud fra arten på en skimmelsvamp, hvilket ellers fremgår af anvisningen fra Statens Byggeforskningsinstitut. Man ved nemlig ikke nok om de forskellige arters effekt på helbredet, til at fund af bestemte arter kan være afgørende. Alligevel bruger de rådgivende ingeniører anvisning 204 fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) som rettesnor. Professor Torben Sigsgaard fra Aarhus Universitet, der har været rådgiver i forbindelse med anvisningen, siger, at han ikke har de store problemer med formuleringen i SBi's anvisning, men at det tit bliver taget som nogle absolutter, når det kommer ud og bliver brugt i praksis. Desuden siger seniorforsker hos SBi Lars Gunnarsen, at han i sin rådgivning er mere i tråd med Sundhedsstyrelsen end det, der står om artssammensætningen i SBi's anvisning. (Mette Buck Jensen)
    Periode20 aug. 2010

Mediedækning