Beskrivelse

Under ledelse af professor Mette Hedegaard Thomsen fra Aalborg Universitet har en gruppe danske forskere arbejdet med salturten. Salturten har superfood-egenskaber, hvor planten har potentiale inden for både medicin, kosttilskud, dyrefoder, benzin og flybrændstof med kun meget lidt CO2-udledning. Artiklen om planten fremgår i Aktuel Naturvidenskab (nr. 2/ 2022). Derudover har forskerne påvist, at man kan få fenolstoffer ud af planten ved kemisk behandling. Blot 3 gram fenolkoncentrat svarer til at spise 600 gram grøntsager. Forskerne mener dog, at fenolkoncentratet ikke kan erstatte grøntsager, da det er vigtigt at have variation i ens madvaner. (Resumé leveret af Infomedia) Kilder: Skive Folkeblad, sektion 1, side 32, 06-08-2022 Midtjyllands Avis, sektion 1, side 36, 06-08-2022

Periode6 aug. 2022

Mediedækning

2

Mediedækning