Statsstøtte på 244 millioner uddeles i det skjulte

Presse/medie

Beskrivelse

Socialministeriet afskaffede de lukkede puljer i kølvandet på Zornig-sagen, men de eksisterer stadig i tre andre ministerier. Statsstøtte for 244,5 mio. kr. blev i 2013 fordelt til organisationer håndplukket af embedsmænd i strid med forvaltningsprincipper om konkurrence eller åbenhed. Det viser aktindsigter om samtlige ministeriers brug af de såkaldte tildelingspuljer. Og de lukkede puljer er på kant med loven, siger Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet: "Det er mærkeligt, at det kan være så svært for ministerierne at rette ind efter reglerne. Risikoen er, at hvis man ikke tilfældigvis lige ved, hvem der er de relevante tilskudsmodtagere, så risikerer man at udelukke nogen, som har de bedste projekter".
Periode21 aug. 2014

Mediedækning