Stil større krav til indeklimaet

Presse/medie

Beskrivelse

En ekspertrapport udarbejdet af Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri ved Aalborg Universitet anbefaler overfor Erhvervs- og Byggestyrelsen, at indeklimaet vægtes på lige fod med minimalt energiforbrug i lavenergibyggeri. Tine Steen Larsen, der er en af bagmændene bag rapporten, siger bla: 'Der har været en del fokus på problemer med dårligt indeklima og et væsentligt højere energiforbrug end forventet i de lavenergihuse, der hidtil er opført som forsøgs- og udviklingsprojekter.Vores rapport indgår i styrelsens arbejde med energikrav til det byggeri, der skal opføres i 2020, og som derfor går under betegnelsen lavenergiklasse 2020. Udkastet kommer i løbet af foråret, og vores anbefaling lægger op til, at indeklimaet i fremtidens lavenergibyggeri bliver vægtet på lige fod med energiforbruget, da der i dag ikke er noget krav til dokumentation af indeklimaet i boliger. Det bliver der forhåbentlig lavet om på fremover'.
    Periode8 mar. 2011

Mediedækning