Beskrivelse

Forsker ved Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet Mette Lübeck peger på, at der er et stort potentiale i græsprotein for Danmark, både klimamæssigt og økonomisk. Hun forklarer, at græs har et potentiale som proteinkilde, hvis man er i stand til at raffinere det effektivt, hvilket er helt essentielt, da det ellers kun er firemavede dyr, der er i stand til at fordøje græs som det er. I den forbindelse tilføjer hun, at man på nuværende tidspunkt benytter klimabelastende soja til særligt svine- og hønsefoder, og hun håber derfor, at græs vil kunne erstatte sojaen i fremtiden.(Resumé leveret af Infomedia) Kilder:Landbrug Øst, sektion 1, side 13, 30-03-2022Landbrug Syd, sektion 1, side 17, 30-03-2022Landbrug Nord, sektion 1, side 17, 30-03-2022Landbrug Fyn, sektion 1, side 17, 30-03-2022

Periode30 mar. 2022

Mediedækning

4

Mediedækning