Trafikforsker: Skræmmende at trafikrapport er blevet holdt tilbage

Presse/medie

Beskrivelse

Socialdemokratiet og SF har kaldt trafikminister Carina Christensen (K) i samråd for at få en forklaring på, hvorfor en rapport om sammenhængen mellem højere fartgrænser og trafikdrab ikke er blevet offentliggjort, selvom den har været færdig i et halvt år. Trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet betegner det som skræmmende, at rapporten endnu ikke er blevet offentliggjort. 'Det er skræmmende at holde sådan noget hemmeligt, især da politikerne samtidig arbejder på at få hævet farten på landevejene fra 80-90 km/t', siger Harry Lahrmann. Carina Christensen (K) forklarer, at de ikke har holdt rapporten skjult, men at arbejdsprocessen har trukket ud. Den forklaring undrer Harry Lahrmann. 'Den type undersøgelse er ren rutine. Det behøver ikke at tage ret lang tid. Ved konferencen 'Trafikdage' ved Aalborg Universitet i august måned sidste år var der tilmeldt et oplæg om undersøgelsen, men det blev trukket tilbage med den begrundelse, at Transportministeren ikke var færdig med at tygge på rapporten. Men der er ikke så meget at tygge på. Det kan ikke tage så lang tid', siger Harry Lahrmann.
Periode22 jun. 2008

Mediedækning

Mediedækning

• TitelMinister skal redegøre for trafiktal