Travlhed i forligsinstitutionen i nat

• Henning Jørgensen

Presse/medie

Beskrivelse

LO og Dansk Arbejdsgiverforening accepterede i nat en mæglingsskitse, og dermed ser det ud til, at en storkonflikt er afværget. Forligsmand Asbjørn Jensen fremlægger et mæglingsforslag fredag den 6. april, som skal sendes til afstemning blandt lønmodtagerne. Professor Henning Jørgensen, Center for Arbejdsmarkedsforskning, Aalborg Universitet, bemærker, at LO's formand forud for forhandlingerne gik efter lønstigninger på 4 pct. - hvilket også er blevet resultatet. 'Arbejdstagersiden har fået gode lønstigninger, som arbejdsmarkedssituationen også tilsiger. Samtidig har de fået en kompetencefond, pensionsforbedringer og fædreorlov', siger han. Han peger også på, at arbejdsgiverne kan være tilfredse, idet lønstigningerne er behersket, og overenskomsterne er blevet treårige.
Periode4 apr. 2007

Mediedækning

Mediedækning

• TitelTravlhed i forligsinstitutionen i nat