UV-lys kan muligvis bruges til at fjerne bakterier fra mejeriprodukter

Presse/medie

Beskrivelse

Virksomheden Lyras har udviklet UV-teknologi, som man kan bruge til at bekæmpe bakterier i fødevarer, og virksomheden afprøver teknologien i samarbejde med Thems Andelsmejeri. Peter Roslev, der er lektor i biologi og miljøteknologi på Aalborg Unviersitet, mener, at UV-teknologien har et stort potentiale. Han forklarer, at denne teknologi er meget effektiv. Lyras har fået 6,2 millioner kroner i statsstøtte, og virksomheden skal nu undersøge, om UV-teknologien kan erstatte pasteurisering.(Resumé leveret af Infomedia) Kilder:DR P3 Nyhederne 08.00, 22-07-2021DR P1 Morgen 6.05, 22-07-2021DR P4 Nordjylland Nyheder 07.30, 22-07-2021DR P4 Radioavisen 08.00, 22-07-2021

Periode22 jul. 2021

Mediedækning

4

Mediedækning