Center for RNA Medicin

  Facilitet: Laboratorie

  • PlaceringVis på kort

   Frederikskaj 10B

   Building C, 2nd floor

   København SV

   2450

   Danmark

  Udstyrsdetaljer

  Beskrivelse

  Center for RNA Medicin ved Klinisk Institut fokuserer på forskning i RNA-medicin. Centrets forskningsprogram har til formål at undersøge, hvilken rolle microRNA, circulært RNA (circRNA) og lange ikke-kodende RNA (lncRNA) spiller for udviklingen af kræft og andre livstruende sygdomme, med henblik på at udvikle nye RNA-målrettede lægemidler til behandling af disse sygdomme. Center for RNA Medicin er en del af FANTOM6 forskningskonsortiet og har en bred, international samarbejdsflade.

  UDSTYR OG FACILITETER
  - Center for RNA Medicin har etableret moderne laboratoriefaciliteter på 170 m2 med adgang til state-of-the-art udstyr, som bl.a. omfatter følgende apparatur:

  - EVOS fluorescence (FL) Cell Imaging System (mikroskop) fra Life Technologies.

  - ChemiDocTMImaging System fra Bio-Rad til chemiluminescent imaging, colorimetric western blotting-applikationer og DNA/protein-gel-visualisering.

  - ExperionTMAutomated Electrophoresis Station fra Bio-Rad til gel-baseret protein- og nukleinsyreanalyse.

  - QuantStudioTM 6 Flex Real-Time PCR System fra Applied Biosystems.

  - Varioskan LUX Multimode Microplate Reader fra Thermo Scientific til analyse af funktionelle celle-assays baseret på fluorescens og luminescens samt måling af absorbans til fx kvantificering af DNA/RNA og protein.

  - xCELLigence® RTCA DP-instrument fra ACEA Biosciences til måling af celleproliferation, celleinvasion og migration i realtid.

  - NovoCyte FlowCytometer fra ACEA Biosciences med en resolution på 107dekader, 3 lasere samt en autosampler.

  - MiniSeq fra Illumina til bl.a. targeted sekventering og small genome-sekventering.
  Foto tilknyttet udstyr - RNA_Medicin.jpg

  Fingerprint

  Udforsk forskningsområderne, hvor dette udstyr er blevet brugt. Disse etiketter er oprettet på baggrund af de relaterede publikationer. Sammen danner de et unikt fingerprint.