Beskrivelse af impact

Per Nikolaj har siden 1995 været involveret i udviklingen og udbredelsen af strategiske rapporterings- og styringsmodeller. Da han introducerede Balanced Scorecard (BSC) i undervisningen på Aarhus Universitet i 1995, var det første gang, der blev undervist i konceptet i Danmark. Han har siden da bistået mange danske virksomheder med at udvikle balanced scorecard og strategikort, udgivet en mængde publikationer om emnet, samt afholdt konferencer og kurser.

I 2000 udgav Per Nikolaj Bukh bogen Balanced Scorecard på Dansk, som blev udgiver i +5.000 eksemplarer og var nummer 3 på bestsellerlisten over de mest solgte management bøger i Danmark i 2000. Senere udgav han Strategikort: Balanced scorecard som strategiværktøj (2004). Begge disse bøger er baseret på konkrete cases og praktiske erfaringer fra danske virksomheder. Endelig udgav han i 2003 sammen med Karina Skovvang Christensen bogen Succes med Balanced scorecard, som præsenterede en state-of-the-art introduktion til anvendelsen af strategikortlægningen baseret på erfaringerne fra en række danske virksomheder.

Igennem årene har Per Nikolaj Bukh været konsulent for omkring 50 offentlige og private virksomheder og organisationer, der har implementeret balanced scorecard eller strategikortlægninger. Desuden har han afholdt en mængde kurser i balanced scorecard og strategikortlægning samt holdt indlæg internt i virksomheder og på konferencer. Eksempelvis arrangerede han i 2009 og 2010 to-dags konference på Hilton Copenhagen, hvor Robert S. Kaplan og David Norton holdt indlæg. Per Nikolaj var ordstyrer på konferencerne og holdt selv indlæg.

Ophavsmændene til Balanced Scorecard - Robert S. Kaplan & David P. Norton - har beskrevet metoderne og en mængde erfaringer hermed i fem bøger. Disse har alle været anmeldt af Per Nikolaj Bukh i Børsen, ligesom Per Nikolaj Bukh skrev forordet til den danske udgave af Robert S. Kaplan’s bog Time-Driven Activity-Based Costing.
Impact kategoriØkonomisk impact