• Aalborg Universitet, Kroghstræde 3

9220 Aalborg Ø

Organisationsprofil

Forskningsgruppens leder er professor Antje Gimmler, gimmler@hum.aau.dk.

Center for Anvendt Filosofi har til formål at samle, organisere og videreudvikle forskning i anvendt filosofi på hele Aalborg Universitet og henvender sig derfor til forskere og undervisere på alle fire fakulteter.

"Anvendt filosofi" står for praktisk orienteret filosofi, hvor problemer i samfundets forskellige praksisfelter (fx sundhedsvæsen, økologi, uddannelse eller teknologi) er i centrum.

Anvendt filosofi er praktisk i den forstand, at filosofisk virksomhed skal ses i nær tilknytning til problemstillinger fra praksisfelter, og at vi ønsker at bidrage til løsning af problemer i disse praksisfelter. Kendetegnende for anvendt filosofi er, at en sådan forbinder en interesse for at bidrage til problemløsninger med analytisk skarpe og kritiske undersøgelser.

• Filosofi

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

Feministisk STS

Adrian, S. W., 2021, (Accepteret/In press) Introduktion til STS. 2 udg. Hans Reitzels Forlag

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

What is a Problem Statement? - PBL as Practise in doing Research

Ravn, O., 2021, (Under udarbejdelse) Aalborg Universitetsforlag.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

A Life Plan Principle of Voting Rights

Angell, K., feb. 2020, I : Ethical Theory and Moral Practice. 23, 1, s. 125-139 15 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
  • 1 Citationer (Scopus)
    12 Downloads (Pure)