Projekter pr. år
Organisationsprofil
Organisationsprofil
Centerleder
Anna Marie Fisker
Center for Food Science, Design & Experience arbejder fra en forskningsetableret platform på Aalborg Universitet med gastronomisk kvalitetsoptimering, design af emballage og fødevarer, fødevareevents og idéudvikling for fødevaresektoren. Vi besidder desuden kompetencer indenfor gastronomi- og designhistorie, sensorik, spiserumsdesign, formgivning, arkitektur og arkitekturhistorie samt forbinder feltet mad og oplevelse gennem nye innovationsmetoder. Centeret for Food Science, Design & Experience er placeret på Institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet.
Center for Food Science, Design & Experience står bag innovationskonsortiet Food College Denmark, som gennem fem år har udviklet og gennemført en lang række af store og mindre fødevareprojekter. Projekter der med forskningsindhold har samlet håndværkere, teknikere og akademikere i nye sammenhænge og med fokus på innovation. Food College Denmark har mangeårig erfaring med opstart, drift og evaluering samt videreudvikling af fødevareprojekter indenfor smag, design og oplevelse.
Centeret har udviklet en idégenereringsmetode, FoodMatch, som har været testet med succes ved flere opstartsmøder i fødevareprojekter og fødevarenetværk. Centeret besidder desuden professionel erfaring og kompetencer indenfor vurdering og evaluering af gastronomisk kvalitet, baseret på viden om æstetik og design, dansk og international madkultur, kokketeknik, sensorik samt madsociologi.
Center for Food Science, Design & Experience varetager projektledelse på flere eksisterende fødevareprojekter, der arbejder med rummets betydning for spiseoplevelsen, gastronomisk optimering af sygehusmåltider samt ikke mindst som facilitator for den delklynge i den nordjyske fødevaresatsning, SpisNord, der hedder Smag, Design og Oplevelse. Herunder varetager vi specielt matchmaking mellem fødevarevirksomheder og forskningsinstitutioner samt kokkeskoler og private innovative kokke med henblik på at opsætte nyskabende og innovative fødevareprojekter.
Fingerprint
Netværk
Profiler
Projekter
-
L4E: Learn4Earth. Total Budget 2.900.000 DKK
Fisker, A. M., Heilmann, A. E. U. & Bagger, N. C.
01/09/2020 → 31/08/2023
Projekter: Projekt › Forskning
-
MadMagi - et udforskende og formidlende madvidenskabsforum. Total budget 2.420.512 DKK
Fisker, A. M., Heilmann, A. E. U., Bagger, N. C., Hjort, A. S., Mynderup-Bjørnshave, M., Seerup Clausen, K. & Frigaard, P.
01/01/2020 → 31/12/2021
Projekter: Projekt › Rådgivende projekt
-
CRAFT: Building links between education, research and innovation on the foundation of our shared cultural heritage. Total Budget: 3.375.000 DKK
Fisker, A. M., Bagger, N. C. & Heilmann, A. E. U.
01/09/2018 → 31/08/2021
Projekter: Projekt › Forskning
Publikationer
-
Bord Dæk Dig: Projekt for fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af æstetikken og teknologien i madservice
Brodersen, J., Fisker, A. M., Heilmann, A. E. U. & Bagger, N. C., feb. 2021, Aalborg: Aalborg Universitet, Institut for Byggeri og Anlæg. 34 s.Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Bog › Formidling
Åben adgangFil -
Bord Dæk Dig - Video: Projekt for fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af æstetikken og teknologien i madservice
Fisker, A. M., Brodersen, J., Heilmann, A. E. U., Bagger, N. C. & Skovsby, K., feb. 2021Publikation: Andet › Andet bidrag › Formidling
-
MadMagi: En spørgeskemaundersøgelse
Fisker, A. M., Hjort, A. S., Heilmann, A. E. U., Bagger, N. C., Mynderup-Bjørnshave, M. & Lund Larsen, C., jan. 2021, Aalborg Universitet, Institut for Byggeri og Anlæg. 36 s. (DCE Technical Memorandum; Nr. 82).Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Formidling
Åben adgangFil
Priser
-
Top 100 Educators, International Biographical Centre: Nomineret til Top 100 Educators, International Biographical Centre
Fisker, Anna Marie (Modtager), 1 jan. 2011
Pris: Øvrige priser
-
Who's who in Science and Engineering : Marquis Who's Who
Fisker, Anna Marie (Modtager), 1 jan. 2011
Pris: Øvrige priser
-
Fortjenstorden for innovativt arbejde fra Cordon Bleu du Saint Esprit
Fisker, Anna Marie (Modtager), 1 nov. 2010
Pris: Øvrige priser
Aktiviteter
-
Biennale Arte 2019
Anna Marie Fisker (Arrangør), Nini Camilla Bagger (Arrangør) & Anna Eva Utke Heilmann (Arrangør)
17 sep. 2019 → 21 sep. 2019Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhed › Organisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende
Fil -
World Congress on Food Science and Technology
Anna Marie Fisker (Deltager), Anna Eva Utke Heilmann (Deltager) & Nini Camilla Bagger (Deltager)
15 jul. 2019 → 17 jul. 2019Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhed › Organisering af eller deltagelse i konference
-
VI. INTERNATIONAL ARCHITECTURAL DESIGN CONFERENCE / ARCHDESIGN '19
Anna Eva Utke Heilmann (Deltager) & Nini Camilla Bagger (Deltager)
22 mar. 2019Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhed › Organisering af eller deltagelse i konference
Presse/medier
-
Det er svært at finde bæredygtig emballage
Anna Marie Fisker, Kirsten Skovsby & Nini Camilla Bagger
25/09/2020
1 element af Mediedækning
Presse/medie
-
-