Center for Food Science, Design and Experience

  • Thomas Manns Vej 23

    9220 Aalborg Ø

    Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Center for Food Science, Design & Experience arbejder fra en forskningsetableret platform på Aalborg Universitet med gastronomisk kvalitetsoptimering, design af emballage og fødevarer, fødevareevents og idéudvikling for fødevaresektoren. Vi besidder desuden kompetencer indenfor gastronomi- og designhistorie, sensorik, spiserumsdesign, formgivning, arkitektur og arkitekturhistorie samt forbinder feltet mad og oplevelse gennem nye innovationsmetoder. Centeret for Food Science, Design & Experience er placeret på Department of Civil Engineering ved Aalborg Universitet.

Center for Food Science, Design & Experience står bag innovationskonsortiet Food College Denmark, som gennem fem år har udviklet og gennemført en lang række af store og mindre fødevareprojekter. Projekter der med forskningsindhold har samlet håndværkere, teknikere og akademikere i nye sammenhænge og med fokus på innovation. Food College Denmark har mangeårig erfaring med opstart, drift og evaluering samt videreudvikling af fødevareprojekter indenfor smag, design og oplevelse.

Centeret har udviklet en idégenereringsmetode, FoodMatch, som har været testet med succes ved flere opstartsmøder i fødevareprojekter og fødevarenetværk. Centeret besidder desuden professionel erfaring og kompetencer indenfor vurdering og evaluering af gastronomisk kvalitet, baseret på viden om æstetik og design, dansk og international madkultur, kokketeknik, sensorik samt madsociologi.

Center for Food Science, Design & Experience varetager projektledelse på flere eksisterende fødevareprojekter, der arbejder med rummets betydning for spiseoplevelsen, gastronomisk optimering af sygehusmåltider samt ikke mindst som facilitator for den delklynge i den nordjyske fødevaresatsning, SpisNord, der hedder Smag, Design og Oplevelse. Herunder varetager vi specielt matchmaking mellem fødevarevirksomheder og forskningsinstitutioner samt kokkeskoler og private innovative kokke med henblik på at opsætte nyskabende og innovative fødevareprojekter.

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

Interiors (building) Teknik og materialevidenskab
food Samfundsvidenskab
eating behavior Samfundsvidenskab
architectural environment Samfundsvidenskab
Lighting Teknik og materialevidenskab
Civil engineering Teknik og materialevidenskab
Health Teknik og materialevidenskab
meals Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2000 2015

Forbedring af design processen af nyt, offentligt byggeri i Danmark

Rasmussen, M. B.

01/07/2012 → …

Projekter: ProjektForskning

Carrot+ extended - 1.077.000 kr. (eksterne midler)

Fisker, A. M., Kristoffersen, P., Nielsen, L. & Dall, A.

25/06/2009 → …

Projekter: ProjektForskning

Publikationer 2003 2019

The Mediality of Sugar

Fisker, A. M. & Tvedebrink, T. D. O., 2019, (Afsendt) ?. Bern: Universität Bern, Philosophisch-historische Fakultät, Department of English Languages and Literatures , 22 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

The Return of the Gesamtkunstwerk: 'Set the Table', a project within the totality of Space, Place and Spectacle

Fisker, A. M., Heilmann, A. E. U. & Bagger, N. C., 2019, (Under udarbejdelse).

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Bord Dæk Dig: Emballage Research

Fisker, A. M., Heilmann, A. E. U., Bagger, N. C., Hansen, M. K. K., Visscher, A-L., Meulengracht, E. M., Bronswijk, L. H. C. & Christensen, J. H., 2018, Aalborg: Aalborg Universitet, Institut for Byggeri og Anlæg. 50 s. (DCE Technical Memorandum; Nr. 69).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Åben adgang
Fil

Priser

Fortjenstorden for innovativt arbejde fra Cordon Bleu du Saint Esprit

Anna Marie Fisker (Modtager), 1 nov. 2010

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Robert Mondavi kulturpris

Anna Marie Fisker (Modtager), 12 nov. 2008

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Aktiviteter 1996 2016

1st Multidisciplinary Summer School on Design as Inquiry

Sunna Hermanssdottir (Deltager)
3 sep. 20127 sep. 2012

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende

20 x 20 on Food Design for children

Sunna Hermanssdottir (Oplægsholder)
29 jun. 2012

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

4th Conference of the Nordic Section of the Regional Studies Association

Stina Holm Jensen (Oplægsholder)
5 okt. 2012

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

Presse/medie

Stolen som europæisk kulturarv

Anna Marie Fisker

04/12/2018

1 element af mediedækning

Presse/medie

EU-projekt om stolen som kulturarv

Anna Marie Fisker

14/11/2018

1 element af mediedækning

Presse/medie

EU-projekt om stolen som kulturarv

Anna Marie Fisker

01/11/2018

1 element af mediedækning

Presse/medie