• Thomas Manns Vej 23

Organisationsprofil

Centerleder
Anna Marie Fisker

Center for Food Science, Design & Experience arbejder fra en forskningsetableret platform på Aalborg Universitet med gastronomisk kvalitetsoptimering, design af emballage og fødevarer, fødevareevents og idéudvikling for fødevaresektoren. Vi besidder desuden kompetencer indenfor gastronomi- og designhistorie, sensorik, spiserumsdesign, formgivning, arkitektur og arkitekturhistorie samt forbinder feltet mad og oplevelse gennem nye innovationsmetoder. Centeret for Food Science, Design & Experience er placeret på Institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet.

Center for Food Science, Design & Experience står bag innovationskonsortiet Food College Denmark, som gennem fem år har udviklet og gennemført en lang række af store og mindre fødevareprojekter. Projekter der med forskningsindhold har samlet håndværkere, teknikere og akademikere i nye sammenhænge og med fokus på innovation. Food College Denmark har mangeårig erfaring med opstart, drift og evaluering samt videreudvikling af fødevareprojekter indenfor smag, design og oplevelse.

Centeret har udviklet en idégenereringsmetode, FoodMatch, som har været testet med succes ved flere opstartsmøder i fødevareprojekter og fødevarenetværk. Centeret besidder desuden professionel erfaring og kompetencer indenfor vurdering og evaluering af gastronomisk kvalitet, baseret på viden om æstetik og design, dansk og international madkultur, kokketeknik, sensorik samt madsociologi.

Center for Food Science, Design & Experience varetager projektledelse på flere eksisterende fødevareprojekter, der arbejder med rummets betydning for spiseoplevelsen, gastronomisk optimering af sygehusmåltider samt ikke mindst som facilitator for den delklynge i den nordjyske fødevaresatsning, SpisNord, der hedder Smag, Design og Oplevelse. Herunder varetager vi specielt matchmaking mellem fødevarevirksomheder og forskningsinstitutioner samt kokkeskoler og private innovative kokke med henblik på at opsætte nyskabende og innovative fødevareprojekter.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

The Mediality of Sugar

Fisker, A. M. & Tvedebrink, T. D. O., 2020, (Afsendt) ?. Bern: Universität Bern, Philosophisch-historische Fakultät, Department of English Languages and Literatures , 22 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Chiasmus and sceneries for all senses: - the hidden possible at Faaborg Museum. A Visual Essay

Pombo, F. & Fisker, A. M., 2019, I : Kepes Journal, Visual Design Study Group. 16, 20, s. 153 168 s., 20.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
  • Åben adgang
  • Aktiviteter