• PostadresseVis på kort

Organisationsprofil

Forskningscenterleder: Anna Marie Fisker

Forskningsfokus

• Design af emballage og fødevarer
  • Idéudvikling for fødevaresektoren
  • Nye måder, metoder og måltider i madservicesektoren
  • Realisering af nye værdiskabende koblinger til den offentlige madservice

På Center for Food Science, Design & Experience arbejder vi i et innovativt spændingsfelt mellem mad, design og arkitektur.

Behov for ny viden
Center for Food Science, Design & Experience arbejder med bæredygtig innovation, mad, arkitektur, æstetik og livskvalitet i hverdagen. Vi arbejder fra en forskningsetableret platform på Aalborg Universitet med gastronomisk kvalitetsoptimering, design af emballage og fødevarer, fødevareevents og idéudvikling for fødevaresektoren. Vi besidder desuden kompetencer inden for gastronomi- og designhistorie, sensorik, spiserumsdesign, formgivning, arkitektur og arkitekturhistorie samt forbinder feltet mad og oplevelse gennem nye innovationsmetoder.

Forskningsmæssige indsatser
Center for Food Science, Design & Experience har et stort projekt-curriculum og har gennemført en lang række nationale og internationale forskningsprojekter, heriblandt produktudvikling, fødevare-events i stor skala, bedre mad i kantiner og på sygehuse samt flere udviklingsprojekter med forskningsandele om nye måder, metoder og måltider i madservicesektoren. Gennem eksternt finansierede projekter har Center for Food Science, Design & Experience specielt medvirket til at realisere nye værdiskabende koblinger til den offentlige madservice. Derudover fokuserer Center for Food Science, Design & Experience på promovering af kulturarv og den europæiske fælles kulturarv gennem interdisciplinært samarbejde med europæiske eksperter, forskere, kunstnere mm. indenfor arkitektur, design, kunst og historie. Et eksempel herpå er det Strategiske Partnerskabsprojekt CRAFT.

Samarbejdsparter
Center for Food Science, Design & Experience har et vidtrækkende og intersektorielt samarbejdsportfolie der inkluderer det private erhvervsliv, kulturelle aktører, eksperter, europæiske universiteter, forskere, samt kunstnere og andre professionelle indenfor fødevarer, arkitektur, kunst og historie.

Center for Food Science, Design & Experience varetager projektledelse på flere fødevareprojekter, der arbejder med rummets betydning for spiseoplevelsen, gastronomisk optimering af sygehusmåltider. Vi har været facilitator for den delklynge i den nordjyske fødevaresatsning, SpisNord, der hedder Smag, Design og Oplevelse. Her varetog vi specielt matchmaking mellem fødevarevirksomheder og forskningsinstitutioner samt kokkeskoler og private innovative kokke med henblik på at opsætte nyskabende og innovative fødevareprojekter.

Anvendelse
Den praksisnære forskning på Center for Food Science, Design & Experience har en lang række modtagere fra børn og skoler, kantiner, sygehuse, virksomheder, lokale, regionale og nationale myndigheder og til det internationale forskningsmiljø. Formidlingen af arbejdet sker gennem oplæg, aktiviteter, pressen og samarbejder. Derudover formidles forskningen på centeret i videnskabelige tidsskrifter samt ved internationale konferencer.

Eksempler på projekter i Center for Food Science, Design & Experience:

• Learn4Health (Erasmus+ Projekt med fokus på børn og sundhed og maddannelse)
  • CRAFT (Erasmus+ Projekt, der skal fremme europæisk kulturarv med stolen som omdrejningspunkt)
  • Feed Europe (Projekt der udfordrede nuværende diskussioner om bæredygtighed og det byggede miljø)
  • Bord Dæk Dig (Emballageprojekt med støtte fra Ældreministeriet, der skal fremme bedre mad og madoplevelser til ældre i Danmark)
  • MadMagi (Mad, Børn og Bæredygtighed, i samarbejde med Restaurant Alchemist)

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Netværk

Klik på punkterne for at se detaljerne.