Center for forskning i socialfaglig praksis og kapacitetsopbygning (CISKO)

• Fibigerstræde 13

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Centret udgør et fagligt miljø bestående af forskere og Ph.d.-studerende fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde og Institut for Læring og Filosofi. Formålet med de aktiviteter, der foregår i centret er, at bidrage til udvikling af kvalitet i den faglige praksis, der udøves i forhold til udsatte børn og unge og deres familier gennem forskning, der understøtter kapacitetsopbygningen indenfor de organisationer, der danner ramme for dette arbejde.

Der arbejdes både med grundforskning og forskning, der tager sigte på løsningen af konkrete udviklingsopgaver. Der er derfor et tæt samspil med interesserede kommuner.

Desuden foregår der en lang række aktiviteter i form af samarbejde mellem centret og de uddannelser på Aalborg Universitet (AAU), hvor der undervises i professionel praksis rettet mod udsatte børn og unge. Ligeledes er der være et tæt samspil med andre fagmiljøer udenfor universitetet, hvor denne praksis foregår.

For alle aktiviteter gælder det, at der fokuseres på kvaliteten af den faglige praksis samt udviklingen af denne. Herunder er der et særligt fokus på, hvilken betydning den kapacitetsopbygning har, der foregår i de organisatoriske rammer, både hvad angår udvikling og fastholdelse af en kvalificeret praksis.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

social work Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
parents Samfundsvidenskab
child protection Samfundsvidenskab
emotionality Samfundsvidenskab
child welfare Samfundsvidenskab
social worker Samfundsvidenskab
reform Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2014 2020

Publikationer 2007 2019

Anmeldelse

Bjerre, L. S., 23 jan. 2019, I : Magasinet P.

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseFormidling

Child poverty in Denmark; recent developments and how to adress it as a social work problem

Jacobsen, B. & Theilmann, B., 2019.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Åben adgang
Fil

Diagnoser i myndighedsarbejde. Børn og unge med autisme og ADHD

Moesby-Jensen, C. K. (red.), jun. 2019, København: Samfundslitteratur. 200 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Lærebogsprisen, Særpris

Iben Nørup (Modtager), Stine Rasmussen (Modtager), Jan Holm Ingemann (Modtager) & Lena Kjeldsen (Modtager), 2016

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser