Center for Organization, Management & Administration

9220 Aalborg Ø

Organisationsprofil

Center for Organization, Management and Administration - COMA

A collaboration between Department of Political Science & Department of Sociology and Social Work. Aalborg University

Objective:

• To generate knowledge about the conditions and opportunities for organizational change and managerial innovation in the public sector from a national and international context.

Theoretical foundations:

• Recent organizational, administrative and management theory, especially neo-institutional theory, culture theory, theories of professionalization, inter-organizational network theory, theories of organizational change, decision-making theory.

Methodology:

• Basic and applied research on theoreticallybased and detailed studies of reforms and changes
  • within and across the public sector.

Focus and normative contributions:

• Identification of public actors’ interpretations, disruptions between sectors, levels and professions’ rationalities and domains as well as changes in practices in connection with new ideas and models.
  • Development of new organizational, management and administrative methods and models adapted to the public sector’s special characteristics: e.g. politicization, complexity and public sphere.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

public sector Samfundsvidenskab
New Public Management Samfundsvidenskab
public service Samfundsvidenskab
municipality Samfundsvidenskab
evaluation Samfundsvidenskab
reform Samfundsvidenskab
public management Samfundsvidenskab
civil servant Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2003 2021

Publikationer 1986 2019

Addressing public-value failure: Re-municipalization as acts of public entrepreneurship

Lindholst, A. C., 2019, (Afsendt) I : Journal of Economic Policy Reform.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Lindholst, A. C., 2019, University of Cantebria: Santender: Jean Monnet Working Paper, 26 s.

Publikation: Working paperForskning

An approach to the Development of Comparative Cross-National Studies of Street Level Bureaucracy

Møller, M. Ø. & Hill, M., mar. 2019, I : Journal of International and Comparative Social Policy. s. 1-28 29 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Best paper award: EGPA

Kim Normann Andersen (Modtager), 7 sep. 2012

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser