Center for Præhospital- og Akutforskning

  • PostadresseVis på kort

    Selma Lagerløfs Vej 249, Lokale 11.03.049

    9260 Gistrup

    Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Center for Præhospital- og Akutforskning (CPER – Centre for Prehospital and Emergency Research) blev etableret i 2016 efter en donation fra TrygFonden til Aalborg Universitet, og er et tværfagligt forskningscenter med særlig ekspertise i præhospitale data.

Forskningen omfatter akutte patientforløb fra opkald til udskrivelse på tværs af sektorer, det vil sige både den præhospitale del, almen praksis/lægevagt og hospital. Målet er at forskningen bidrager til, at akutte patienter hurtigt får afklaret, hvad de fejler, får god behandling, og oplever gode og sammenhængende patientforløb.

CPER har et tæt forskningssamarbejde med blandt andet Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning, Aalborg Universitet og med Center for Almen Medicin, Aalborg Universitet. CPER samarbejder også med andre fakulteter, universiteter og firmaer. Vi har inddraget patientrepræsentant i nogle projekter, og vil i fremtiden bestræbe os på at gøre det i endnu større omfang.

Ved en markering primo 2024 blev CPER en del af Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning, og er flyttet ind i nye lokaler på AAU SUND.

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Samarbejde i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.