Centre for Health Science Education and Problem-based Learning

• Fredrik Bajers Vej 7, D1

9220 Aalborg Ø

Organisationsprofil

Centre for Health Science Education and PBL was established in 2014 as part of Department of Health Science and Technology, Aalborg University. The centre has as its main purpose to contribute to research and development in health science education including medicine. The centre  has a particular interest in the continuous development of a strong research and evidence based pedagogy anchored in problem-based learning and encompassing all educations in the Faculty of Medicine. This approach to learning in various and unique implementations characterises all health science educations at Aalborg University and continuously attracts international attention.

The centre was established with the distinct objective of bringing educational research into close contact with educational practice to build on and challenge the theoretical and organisational foundations of problem-based learning and student centred education in the health sciences. To achieve this the centre will function as a platform bringing together researchers, teachers and supervisors across educations, departments and from outside the university who wish to contribute to research on health science education and PBL.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

• Developing Clinical Reasoning in Medical Students - A Scoping Review

Vergel, J., Telléus, P. K. K., Stentoft, D., Henderson, J., Garzón Luna, D. & Yaya, C., 28 apr. 2020, I : Documentos de Investigación. 26, 25 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftReview (oversigtsartikel)Forskningpeer review

Åben adgang
    Fil

Editorial

Coppens, T., Fregonara, E., Valderrama Pineda, A. F., Holgaard, J. E. & Telléus, P. K. K., 2020, I : Journal of Problem Based Learning in Higher Education. 8, 1, s. I-V 5 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftLederForskningpeer review

Åben adgang

• 4 Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter
    • 4 Foredrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed