CIRCLA - Centre for Innovation and Research in Culture and Living in the Arctic

Organisationsprofil

The Centre for Innovation and Research in Culture and Living in the Arctic (CIRCLA) is a research group based at the Department of Culture and Global Studies. Its purpose is to communicate, organize and support the development of Arctic-related research.

CIRCLA's geographical area of interest is the Circumpolar North (incl. Greenland, the northern parts of Scandinavia, Canada, Alaska and Russia, the North Atlantic and the Polar Sea). As regards research, the field of interest is defined broadly as Arctic Studies, but particular attention is given to research in the human sciences within the areas of social and cultural analysis, communication, culture-driven innovation, sustainable development (including tourism and management of natural and cultural heritage).

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Arctic Samfundsvidenskab
tourism Geo- og miljøvidenskab
Tourism Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
actor network theory Geo- og miljøvidenskab
valuation Geo- og miljøvidenskab
food Samfundsvidenskab
promotion Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2010 2021

Publikationer 2008 2019

Adventurous encounters? Exploring Chinese Adventure Tourism to Greenland

Martin, N. & Ren, C., 1 maj 2019, (Afsendt) I : Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Analyser la « valeur » des évènements sportifs. Le cas des Jeux d’hiver de l’arctique de 2016

Ren, C., Mahadevan, R. & Fuchs, J., 1 maj 2019, (Accepteret/In press) L'Héritage d'un évènement sportif. Attali, M. (red.). Presses Universitaires de Rennes

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Critical Proximity in Arctic Research. Reflections from the Arctic Winter Games 2016

Ren, C. & Thomsen, R. C., 2019, (Accepteret/In press) Participatory Methods in Arctic Research. Ren, C. & Merrild Hansen, A. (red.). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 22 s.

Den kolde fidus

Lone Dirckinck-Holmfeld (Modtager), maj 2011

Legat fra Det Obelske Familiefond: Støtte til konferencedeltagelse

Lill Rastad Bjørst (Modtager), 5 sep. 2012

Ridder af Dannebrog

Lone Dirckinck-Holmfeld (Modtager), 2011

Knight

Aktiviteter 2004 2019

(Post)humanist Climate Studies. How human and social sciences approach discussions of climate change.

Lill Rastad Bjørst (Foredragsholder)
21 mar. 2017

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

23rd Nordic Symposium in Tourism and Hospitality Research