CIRCLA - Centre for Innovation and Research in Culture and Living in the Arctic

Organisationsprofil

The Centre for Innovation and Research in Culture and Living in the Arctic (CIRCLA) is a research group based at the Department of Culture and Global Studies. Its purpose is to communicate, organize and support the development of Arctic-related research.

CIRCLA's geographical area of interest is the Circumpolar North (incl. Greenland, the northern parts of Scandinavia, Canada, Alaska and Russia, the North Atlantic and the Polar Sea). As regards research, the field of interest is defined broadly as Arctic Studies, but particular attention is given to research in the human sciences within the areas of social and cultural analysis, communication, culture-driven innovation, sustainable development (including tourism and management of natural and cultural heritage).

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

tourism Geo- og miljøvidenskab
Arctic Samfundsvidenskab
Tourism Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
actor network theory Geo- og miljøvidenskab
valuation Geo- og miljøvidenskab
narrative Samfundsvidenskab
tourist behavior Geo- og miljøvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2010 2021

Publikationer 2000 2019

Critical Proximity in Arctic Research. Reflections from the Arctic Winter Games 2016

Ren, C. & Thomsen, R. C., 2019, (Accepteret/In press) Participatory Methods in Arctic Research. Ren, C. & Merrild Hansen, A. (red.). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 22 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Entrepreneurship in Greenland - the aspiration for a self-sustaining economy

Jacobsen, R. B., Ren, C. B. & Wennecke, C., 2019, (Under udarbejdelse) I : Island Studies Journal.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Expanding the beaten track: mapping and nudging cruise tourism mobility in the city

Gyimothy, S., Ferrante, M. & De Cantis, S., 2019, AAG Abstract Gallery.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceabstrakt i proceedingForskningpeer review

Æresprofessor ved Tomsk Polytechnic University, Sibirien

Henrik Halkier (Modtager), 2013

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Aktiviteter 2004 2019

(Post)humanist Climate Studies. How human and social sciences approach discussions of climate change.

Lill Rastad Bjørst (Foredragsholder)
21 mar. 2017

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

4th China-Nordic Arctic Cooperation Symposium