CIRCLA - Centre for Innovation and Research in Culture and Living in the Arctic

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Forskningsgruppeleder er lektor Lill Rastad Bjørst, rastad@ikl.aau.dk

CIRCLAs geografiske interesseområde er det cirkumpolare nord (inklusive Grønland, Norden / Lande; Canada, Alaska og Rusland, Nordatlanten og Polarhavet). Vores interesseområde defineres bredt som arktiske studier, men der gives særlig prioritet til forskning inden for humaniora inden for områderne social, kulturel og politisk analyse, diskurs, kommunikation, post-kolonial regeringsførelse, kulturdrevet innovation og bæredygtig udvikling herunder turisme og forvaltning af naturressourcer og kulturarv. Derudover prioriterer vi forskning med fokus på Arktis og dens forhold til andre dele af verden - f.eks. Europa, Asien, Rusland og Nordamerika. Arktis er faktisk en global region, og det er vigtigt at være opmærksom på disse transregionale forbindelser.

VORES FORSKNING FALDER I ØJEBLIKKET INDEN FOR FIRE BREDE TEMAER

• Klimaændringer og bæredygtig udvikling i Arktis
  • Arktisk politik og regeringsførelse
  • Kolonialitet og videre
  • Forretningsudvikling i Arktis.

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Netværk

Klik på punkterne for at se detaljerne.
  • Ziman Award 2020: TANTlab

Munk, Anders Kristian (Modtager), Madsen, Anders Koed (Modtager), Birkbak, Andreas (Modtager), Jensen, Torben Elgaard (Modtager), Jacomy, Mathieu (Modtager), Abildgaard, Mette Simonsen (Modtager), Olesen, Asger Gehrt (Modtager), Andersen, Astrid Oberborbeck (Modtager), Mannov, Adrienne (Modtager), Ren, Carina (Modtager) & Thorsen, Sofie (Modtager), 2020

Pris: Forsknings- uddannelses og innovationspriser

• Æresprofessor ved Tomsk Polytechnic University, Sibirien