Organisationsprofil

Organisationsprofil

Vidensgruppeleder: Gorm Larsen

Vidensgruppen Communication Dynamics (CODY) samler studier, der har rødder i det nybrud, der er er sket indenfor kommunikationsfeltet de seneste årtier som resultat af nye medieteknologier (fra internettet til sociale medier). Centralt står den medialisering, der er sket og stadig pågår, hvor medier i dag sjældent kan isoleres fra den kultur og det samfund, de er del af, dvs. at samfundet og dets institutioner i stadig større udstrækning er afhængige af og styret af medierne og den måde de fungerer på.

Dette nybrud har paralleller til de samfundsmæssige ændringer, der går under termer som videns- og informationssamfundet, som bl.a. angiver at industriøkonomien er blevet sidestillet med vidensøkonomien. Foruden at karakterisere en ny medie- og informationsvirkelighed peges der her på en nye organiseringer i samfundet, fra organisationskulturen til uddannelsesinstitutionerne, og på ændrede socialpsykologiske forhold som stigende individualisme og øget (selv)refleksivitet.

Den fælles tilgang til at forstå, analysere og fortolke denne kommunikations- og mediesituation er den dialektiske, dynamiske og dialogiske. Kommunikation kan ikke forstås isoleret, men er et sammensat og integreret fænomen i forhold til dets lokale og globale kontekst og er i bestandig udvikling. Bevidst eller ej har kommunikation en henvendthed, der betyder at modtageren er en aktiv instans – hvad der er tydeligt i den digitale og interpersonelle kommunikation, men ikke kan reduceres hertil.

CODY samler sig om tre fokusområder. De tre fokusområder tegner et integreret og sammenvævet felt, og mange studier kan derfor ikke entydigt placeres indenfor et af områderne, skønt det herunder er forsøgt.

OFFENTLIGHED, POLITIK OG DISKURS

Her undersøges hvordan forskellige former for offentlig og politisk kommunikation (i sin bredeste forstand) opleves og fortolkes af enkeltpersoner, medlemmer af et fællesskab, forbrugere og/eller borgere.

Her handler det om mediesociologi, privathed på sociale mediersider, journalisme-studier især borgerjournalistik og audience studies, fake news og misinformation samt shitstorm og krisehåndtering.

ORGANISATION, LEDELSE OG DELTAGELSE

Der arbejdes her med dilemmaer og paradokser i ledelseskommunikation, med kommunikationen mellem forskellige ledelsesniveauer og med inddragelse og håndtering af medarbejdere i ledelsesarbejdet. Især er kommunikationen i forandringsprocesser i organisationer et tema.

Konkret handler det om uddannelsesledelse i interaktionen mellem leder og mellemleder, virtuel ledelseskommunikation, forholdet mellem lokal og global ledelse samt forskellige tilgange til studier af organisatorisk forandring, det være aktionsforskning som kunstneriske tilgange.

ÆSTETIK, TEKST OG MEDIER

Afsættet er her overvejende tekstuelt og semiotisk, men analysen bliver ikke blot stående ved det æstetiske produkt, men undersøger hvordan kultur, identitet og forbrug formes i og gennem kommunikation.

Det handler om branding, reklamer, medierede diskurser (PR og issues management /krisekommunikation), om miljø- og klimakommunikation, om sundhedsprofessionelles dialogiske evner i diagnosekulturen og om ekspertviden og stigmatiseringsprocesser.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

 • Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

  Projekter

  Publikationer

  Medier & Postkolonial Teori

  Blaagaard, B. & Smedegaard Nielsen, A., 2021, (Accepteret/In press) Klassisk og Moderne Medieteori. Mortensen, M. & Eskjær, M. (red.). Hans Reitzels Forlag

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Citizen Media & Postcolonial Theory

  Blaagaard, B., 2020, (Accepteret/In press) Routledge Encyclopedia of Citizen Media. Blaagaard, B., Baker, M., Jones, H. & Peréz-González, L. (red.). Routledge, (Critical Perspectives on Citizen Media).

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Citizen Media and Political Science

  Roslyng, M. M., 2020, (Accepteret/In press) Routledge Encyclopedia of Citizen Media. Routledge, (Critical Perspectives on Citizen Media).

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingEncyclopædiartikelForskningpeer review

  Aktiviteter

  Professional Development Workshop: "Teaching global leadership: Exercises, curriculum development, and best practices”

  Rikke Kristine Nielsen (Foredragsholder)

  6 aug. 202011 aug. 2020

  Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

  10 ting, du troede du vidste om virtuelt samarbejde – tips og tanker fra forskningen

  Rikke Kristine Nielsen (Foredragsholder)

  22 apr. 2020

  Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

  God ledelse – god lederudvikling

  Rikke Kristine Nielsen (Foredragsholder)

  4 mar. 2020

  Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

  Presse/medier

  TV- og filmbranchen har fået grøn samvittighed

  Mikkel Eskjær

  28/08/2020

  1 element af Mediedækning

  Presse/medie

  Hvad skal man kalde en "klimabenægter"?

  Mikkel Eskjær

  17/07/2020

  1 element af Mediedækning

  Presse/medie

  Debat: Vi mangler mediernes selvransagelse

  Bolette Blaagaard

  19/06/2020

  1 element af Mediedækning

  Presse/medie