Dansk Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning

Organisationsprofil

Dansk Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning (DACS) er et multidisciplinært forskningscenter, som bedriver forskning i hvorledes kvaliteten af sundhedsvæsenets indsats kan forbedres.

Forskningen er fokuseret på at besvare følgende spørgsmål:

• Hvordan kan kvaliteten af sundhedsvæsenets ydelser mest effektivt forbedres?
  • Er der uønsket variation/ulighed i kvaliteten af ydelserne – hvad er implikationerne og hvordan kan det i givet fald elimineres?
  • Hvilke kliniske interventioner er mest effektive og til hvilke patienter?

DACS blev etableret 1. januar 2018 på baggrund af et samarbejde mellem Region Nordjylland repræsenteret ved Aalborg Universitetshospital og Psykiatrien i Region Nordjylland samt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet.

Læs mere om DACS på www.dacs.aau.dk

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Hip Fractures Medicin og biovidenskab
Cohort Studies Medicin og biovidenskab
Mortality Medicin og biovidenskab
Stroke Medicin og biovidenskab
Comorbidity Medicin og biovidenskab
Denmark Medicin og biovidenskab
Confidence Intervals Medicin og biovidenskab
Quality of Health Care Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Profiler

Foto af Julie Mackenhauer

Julie Mackenhauer

Person: Tilknyttet Aalborg UH, Ekstern

20092019

Publikationer 2017 2019

2 Citationer (Scopus)

A changing landscape: Temporal trends in incidence and characteristics of patients hospitalized with venous thromboembolism 2006–2015

Münster, A. M., Rasmussen, T. B., Falstie-Jensen, A. M., Harboe, L., Stynes, G., Dybro, L., Hansen, M. L., Brandes, A., Grove, E. L. & Johnsen, S. P., 1 apr. 2019, I : Thrombosis Research. 176, s. 46-53 8 s.

Venous Thromboembolism
Incidence
Hospitalization
Comorbidity
Denmark

Acute Endovascular Reperfusion Treatment in Patients with Ischemic Stroke and Large Vessel Occlusion, Denmark 2011-2017

Truelsen, T., Hansen, K., Andersen, G., Sørensen, L., Madsen, C., Diaz, A., Stavngaard, T., Hundborg, H. H., Højgaard, J., Hjort, N., Iversen, H. K., Johnsen, S. P. & Simonsen, C. Z., aug. 2019, I : European Journal of Neurology. 26, 8, s. 1044-1050 7 s.

Denmark
Reperfusion
Stroke
Therapeutics
Registries
2 Citationer (Scopus)

Association between process performance measures and 1-year mortality among patients with incident heart failure: a Danish nationwide study

Nakano, A., Vinter, N., Egstrup, K., Svendsen, M. L., Schjødt, I. & Johnsen, S. P., jan. 2019, I : European heart journal. Quality of care & clinical outcomes. 5, 1, s. 28-34 7 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Process Assessment (Health Care)
Heart Failure
Mortality