Dansk Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning

Organisationsprofil

Dansk Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning (DACS) er et multidisciplinært forskningscenter, som bedriver forskning i hvorledes kvaliteten af sundhedsvæsenets indsats kan forbedres.

Forskningen er fokuseret på at besvare følgende spørgsmål:

• Hvordan kan kvaliteten af sundhedsvæsenets ydelser mest effektivt forbedres?
  • Er der uønsket variation/ulighed i kvaliteten af ydelserne – hvad er implikationerne og hvordan kan det i givet fald elimineres?
  • Hvilke kliniske interventioner er mest effektive og til hvilke patienter?

DACS blev etableret 1. januar 2018 på baggrund af et samarbejde mellem Region Nordjylland repræsenteret ved Aalborg Universitetshospital og Psykiatrien i Region Nordjylland samt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet.

Læs mere om DACS på www.dacs.aau.dk

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Publikationer

Advanced maternal age and risk of adverse perinatal outcome among women with congenital heart disease: A nationwide register-based cohort study

Kloster, S., Andersen, A-M. N., Johnsen, S. P., Nielsen, D. G., Ersbøll, A. K. & Tolstrup, J. S., mar. 2020, I : Paediatric and Perinatal Epidemiology (Print). 1 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• A multicentre, randomised, sham-controlled trial on REmote iSchemic conditioning In patients with acute STroke (RESIST) – Rationale and study design

Blauenfeldt, R. A., Hjort, N., Gude, M. F., Behrndtz, A. B., Fisher, M., Valentin, J. B., Kirkegaard, H., Johnsen, S. P., Hess, D. C. & Andersen, G., mar. 2020, I : European Stroke Journal. 5, 1, s. 94–101 8 s.

• 1 Citationer (Scopus)

Association of CHA2 DS2 -VASc Score with Stroke, Thromboembolism, and Death in Hip Fracture Patients

Hjelholt, T. J., Johnsen, S. P., Brynningsen, P. K. & Pedersen, A. B., aug. 2020, I : Journal of the American Geriatrics Society. 68, 8, s. 1698-1705 8 s.

• Aktiviteter

• 1 Organisering af eller deltagelse i konference
    • 1 Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter
    • 1 Redaktør af tidsskrift