Det Humanistiske Fakultet

  • Postadresse

    Kroghstræde 1

    9220 Aalborg Ø

    Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Ledelse

Dekan: Henrik Halkier

Prodekan for forskning og videnssamarbejde: Anette Therkelsen

Prodekan for uddannelse: Falk Heinrich

Forskning

Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet er kendetegnet ved en høj faglig kvalitet og et innovativt tværfagligt miljø. For os er det vigtigt, at både uddannelser og forskning gør en forskel i samfundet og bidrager til at løse fremtidens store udfordringer. På Det Humanistiske Fakultet er vi derfor specialiseret inden for tre områder:

  • Det produktive humaniora, hvor digitale metoder og processer bidrager til skabelsen af nye produkter, services og oplevelser
  • Det udviklende humaniora, hvor humanistisk viden bidrager til at styrke menneskers og organisationers læring og udvikling
  • Det interkulturelle humaniora, hvor viden om samspil mellem mennesker, kulturer og institutioner styrker mulighederne for at navigere i en globaliseret verden

Institutter

Fakultetet består af to institutter, som driver forskning og uddannelse inden for områder som kommunikation, sprog, litteratur, globalisering, psykologi og musik:

Uddannelse

Vi tilbyder en bred vifte af uddannelser bl.a. inden for sprog, kultur, kommunikation og medier, it, læring, turisme, musik, psykologi, design og kunst. Fælles for alle uddannelserne er, at de har fokus på den verden, der omgiver os, og at de studerende får kompetencer til at bestride jobs i både private og offentlige virksomheder og organisationer.

Information om fakultetets forskeruddannelse findes under den humanistiske ph.d.-skole

Videnssamarbejde

Forskere på Det Humanistiske Fakultet samarbejder med både offentlige institutioner og private virksomheder, da det er med til at sikre, at forskningen kommer ud og gør en forskel i samfundet. Derudover er studerende i praktik og skriver projekter i samarbejde med virksomheder.

Er du interesseret i et samarbejde med enten forskere eller studerende, så læs mere om videnssamarbejde.

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Netværk

Klik på punkterne for at se detaljerne.