Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet

Prodekan for uddannelse: Olav Geil

Prodekan for myndighedsbetjening: Thorkild Ærø

Forskning

Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets (ENGINEERING) forsknings- og uddannelsesfelt spænder fra discipliner som matematik, fysik og kemi til bæredygtig energiteknik, nanoteknologi og globale forretningssystemer. Vores forskning kredser om de store globale samfundsmæssige udfordringer. Det kan fx være omstillingen til grøn energi, sikringen af rent vand til verdens befolkning eller smarte og innovative metoder til produktion.

Institutter

Forskningen på fakultetet varetages af seks institutter, der bedriver forskning inden for hvert deres kerneområde, men som også arbejder sammen på tværs og med andre nationale og internationale forskningsinstitutter for at opnå de bedste resultater:

Uddannelse

Vi uddanner kandidater til fremtidens arbejdsmarked. Det betyder, at vi løbende sikrer at vores udbud af uddannelser modsvarer behovet for kandidater i det omkringliggende samfund. Ligesom på resten af Aalborg Universitet tager uddannelserne på ENGINEERING udgangspunkt i en projekt- og problembaseret tilgang til læring (PBL-modellen), hvor samarbejde er sat i fokus.

Information om fakultetets ph.d.-uddannelse findes under The Doctoral School of Engineering and Science.

Videnssamarbejde

Fakultetet prioriterer samarbejdet med det omkringliggende samfund højt. Vi ønsker at fremme videnspredning og industriel og kommerciel udnyttelse af vores forskning til gavn for både private virksomheder, offentlige institutioner, iværksættere og uddannelsesinstitutioner – og ikke mindst for at skabe job. Læs mere om vores nationale og internationale samarbejdsmuligheder.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Electric potential Teknik og materialevidenskab
Wind turbines Teknik og materialevidenskab
Controllers Teknik og materialevidenskab
Wind power Teknik og materialevidenskab
Costs Teknik og materialevidenskab
Power electronics Teknik og materialevidenskab
Energy storage Teknik og materialevidenskab
Power converters Teknik og materialevidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 1995 2028

Publikationer 1974 2020

A circular business model for material reuse in buildings: implications on value creation

Nussholz, J., Rasmussen, F. N., Whalen, K. & Plepys, A., 1 feb. 2020, I : Journal of Cleaner Production. 245

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Industry
material
Business model
Reuse
Value creation

A Comparative Study of Modulation Strategies for Diode-Clamped Full-Bridge Three-Level Isolated DC/DC Converter

Wu, J., Liu, D., Wang, Y., Deng, F. & Chen, Z., 2020, (Accepteret/In press) 2020 IEEE 9th International Power Electronics and Motion Control Conference (IPEMC 2020-ECCE Asia) .

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

DC-DC converters
Diodes
Modulation
Switches
Zero voltage switching
18 Downloads (Pure)

A Condition of Equivalence Between Bus Injection and Branch Flow Models in Radial Networks

Ding, T., Lu, R., Yang, Y. & Blaabjerg, F., jan. 2020, I : I E E E Transactions on Circuits and Systems. Part 2: Express Briefs. PP, 99, 5 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil

Datasæt