Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet

  • PostadresseVis på kort

    Niels Jernes Vej 10

    9220 Aalborg Øst

    Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Ledelse

Dekan: Mogens Rysholt Poulsen

Prodekan for uddannelse: Olav Geil

Prodekan for forskning: John K. Pedersen 

Forskning

Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets (ENGINEERING) forsknings- og uddannelsesfelt spænder fra discipliner som matematik, fysik og kemi til bæredygtig energiteknik, nanoteknologi og globale forretningssystemer. Vores forskning kredser om de store globale samfundsmæssige udfordringer. Det kan fx være omstillingen til grøn energi, sikringen af rent vand til verdens befolkning eller smarte og innovative metoder til produktion.

Institutter

Forskningen på fakultetet varetages af fem institutter, der bedriver forskning inden for hvert deres kerneområde, men som også arbejder sammen på tværs og med andre nationale og internationale forskningsinstitutter for at opnå de bedste resultater:

Uddannelse

Vi uddanner kandidater til fremtidens arbejdsmarked. Det betyder, at vi løbende sikrer at vores udbud af uddannelser modsvarer behovet for kandidater i det omkringliggende samfund. Ligesom på resten af Aalborg Universitet tager uddannelserne på ENGINEERING udgangspunkt i en projekt- og problembaseret tilgang til læring (PBL-modellen), hvor samarbejde er sat i fokus.

Information om fakultetets ph.d.-uddannelse findes under The Doctoral School of Engineering and Science.

Videnssamarbejde

Fakultetet prioriterer samarbejdet med det omkringliggende samfund højt. Vi ønsker at fremme videnspredning og industriel og kommerciel udnyttelse af vores forskning til gavn for både private virksomheder, offentlige institutioner, iværksættere og uddannelsesinstitutioner – og ikke mindst for at skabe job. Læs mere om vores nationale og internationale samarbejdsmuligheder.

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Samarbejde i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.