Forskningscenter for etik i praksis

• Aalborg Universitet, Create bygningen, Rendsburggade 14, lokale: 1.317

9000 Aalborg

Organisationsprofil

Center for etik i praksis (ETIK) danner ramme om forskning i anvendelsesorienteret etik på Aalborg Universitet. Centret har særligt fokus på etikkens frontområder, hvor nye problemstillinger er dukket op som følge af markante ændringer i de seneste årtier.

Center for etik i praksis har til formål at etablere et forum for integration af etik og videnskab og samtidig gøre det muligt at gøre den etiske undervisning forskningsbaseret. Centrets forskning skal bl.a.

• udvikle og vurdere etiske argumenter – især på de nye frontområder
  • foretage empiriske undersøgelser af fungerende etiske tilgange – specielt på områder med kontroversielle problemstillinger
  • vurdere, udvikle og teste procedurer for etisk stillingtagen
  • optegne lange linjer i etiske problemstillingers udvikling.

Centret vil også kunne fungere som sparringspartner for både virksomheder og organisationer og medvirke ved udviklingen af offentlig regulering, af etiske politikker eller af specifikke professionskodekser.

Forskningscenter i Anvendt Etik ledes af en styregruppe, med professor Finn Arler som daglig leder.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Informed Consent Medicin og biovidenskab
health Samfundsvidenskab
Research Medicin og biovidenskab
social responsibility Samfundsvidenskab
Scientific Misconduct Medicin og biovidenskab
Health Medicin og biovidenskab
moral philosophy Samfundsvidenskab
Registries Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2006 2022

Børn som skabende Verdensborger

Gimmler, A.

Capital of Children Office

01/03/201930/11/2019

Projekter: ProjektForskning

Proactive Care for Elderly People with Dementia

Brodersen, S., Lindegaard, H., Pedersen, S., Stockmarr, A., Kjær Ersbøll, B., Børsen, T. H., Petersen, C., Øllgaard, S., Bræstrup, E. & Jensen, H.

01/10/201730/09/2020

Projekter: ProjektForskning

Publikationer 1983 2020

Alternative energy plans

Arler, F., 2020, (Accepteret/In press) Ethics and energy policy: Danish energy policy and planning since the 1960s with a special focus on the transition to sustainability. London: Routledge, 28 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Climate change and energy planning after Brundtland

Arler, F., 2020, (Accepteret/In press) Ethics and energy policy: Danish energy policy and planning since the 1960s with a special focus on the transition to sustainability. Arler, F. (red.). London: Routledge, 41 s.

Energy policy at a crossroad

Arler, F., 2020, (Accepteret/In press) Ethics and energy policy: Danish energy policy and planning since the 1960s with a special focus on the transition to sustainability. Arler, F. (red.). London: Routledge, 26 s.

Aktiviteter 2002 2019

Teknologifilosofi på filosofaen

Antje Gimmler (Foredragsholder)
11 okt. 2019

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Verdensborgerskab

Antje Gimmler (Foredragsholder)
23 aug. 2019

Djævlen i detaljen

Thomas Ploug

12/09/2019

2 elementer af Mediedækning

Presse/medie

Vinder robotten over lægen?

Thomas Ploug

04/09/2019