Forskningscenter for etik i praksis

• Aalborg Universitet, Create bygningen, Rendsburggade 14, lokale: 1.317

9000 Aalborg

Organisationsprofil

Center for etik i praksis (ETIK) danner ramme om forskning i anvendelsesorienteret etik på Aalborg Universitet. Centret har særligt fokus på etikkens frontområder, hvor nye problemstillinger er dukket op som følge af markante ændringer i de seneste årtier.

Center for etik i praksis har til formål at etablere et forum for integration af etik og videnskab og samtidig gøre det muligt at gøre den etiske undervisning forskningsbaseret. Centrets forskning skal bl.a.

• udvikle og vurdere etiske argumenter – især på de nye frontområder
  • foretage empiriske undersøgelser af fungerende etiske tilgange – specielt på områder med kontroversielle problemstillinger
  • vurdere, udvikle og teste procedurer for etisk stillingtagen
  • optegne lange linjer i etiske problemstillingers udvikling.

Centret vil også kunne fungere som sparringspartner for både virksomheder og organisationer og medvirke ved udviklingen af offentlig regulering, af etiske politikker eller af specifikke professionskodekser.

Forskningscenter i Anvendt Etik ledes af en styregruppe, med professor Finn Arler som daglig leder.

• Filosofi
  • etik

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

EuroScitizen: Building on Scientific Literacy in Evolution

Børsen, T. H.

30/10/201829/10/2021

Projekter: ProjektForskning

Proactive Care for Elderly People with Dementia

Brodersen, S., Lindegaard, H., Pedersen, S., Stockmarr, A., Kjær Ersbøll, B., Børsen, T. H., Petersen, C., Øllgaard, S., Bræstrup, E. & Jensen, H.

01/10/201730/09/2020

Projekter: ProjektForskning

Publikationer

A Contemporary Framework for Assessing Welfare Technologies: Unfolding an Assessment Model Developed by the Danish Technological Institute

Laubjerg, A. L., Klærke-Olesen, A. L., Nielsen-Hannerup, J., Larsen, K. K., Lofstad, R. I. & Børsen, T., 2020, (Accepteret/In press) Technology Assessment in Techno-Anthropological Perspective. Botin, L. & Børsen, T. (red.). Aalborg Universitetsforlag, (Serie om Lærings-, forandrings- og organisationsudviklingsprocesser/Series in Transformational Studies).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

A Quick and Proper Ethical Technology Assessment Model

Bridging Critical Constructivism and Postphenomenology at Techno-Anthropology

Børsen, T. H., 2020, I : Techné: Research in Philosophy and Technology. 24, 1-2, s. 218-246