Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse

Organisationsprofil

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse er et tværinstitutionelt forsknings- og videnscenter om handicap og beskæftigelse. Visionen er, at samle den fragmenterede viden om mennesker med handicap, beskæftigelsesystemet og arbejdsmarkedet med henblik på at finde nye og effektive metoder til at integrere og fastholde mennesker med handicap på arbejdsmarkedet.

I forskningscenteret arbejder vi i perioden 2018-2020 på en bevilling fra Bevica Fonden omkring mennesker med bevægelseshandicap. I forskningsprojektet undersøger vi:

• Hvad kendetegner arbejdsmarkedssituationen for mennesker med bevægelseshandicap og hvordan opfatter de selv barrierer og muligheder i forhold til arbejdsmarkedet?
  • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer beskæftigelsessystemets evne til at adressere behovene blandt personer med bevægelseshandicap og hvordan kan indsatserne forbedres?
  • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer arbejdsgivernes vilje og evne til at ansætte, fastholde og udvikle personer med bevægelseshandicap og hvordan kan flere arbejdsgivere engageres?

Hensigten med projektet er, at forskningen skal berige praksis på området, men også at praksis skal berige forskningsprocessen. Vi inviterer derfor til såkaldte ”innovationsværksteder”, hvor interessenterne på området kan kvalificere forskningsprocessen og –resultaterne. Læs mere om Bevica Projektet i menuen til højre.

Forskningscenteret er et samarbejde imellem Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Københavns Professionshøjskole samt VIA UC.

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

Refugees Medicin og biovidenskab
refugee Samfundsvidenskab
labor market integration Samfundsvidenskab
labor market Samfundsvidenskab
Scandinavian and Nordic Countries Medicin og biovidenskab
flexicurity Samfundsvidenskab
New Labour Samfundsvidenskab
Denmark Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2014 2019

Publikationer 2018 2018

• 2 Tidsskriftartikel
  • 2 Udgivelser på nettet - Net-publikation
  • 1 Konferenceabstrakt til konference
  • 1 Paper uden forlag/tidsskrift

Activating employers in active labour market policies

Bredgaard, T., 11 okt. 2018, Cambridge: Cambridge University Press.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationForskning

Bedre match mellem personer med handicap og arbejdsmarkedet: En litteraturgennemgang

Bredgaard, T. & Shamshiri-Petersen, D., 8 jun. 2018, s. 1-60. 60 s.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskning

Åben adgang

Farvel flexicurity?

Madsen, P. K. & Bredgaard, T., 29 jun. 2018, Ugebrevet A4.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Aktiviteter 2018 2018

• 2 Organisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende
  • 1 Organisering af eller deltagelse i konference