Organisationsprofil

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse er et tværinstitutionelt forsknings- og videnscenter om handicap og beskæftigelse. Visionen er, at samle den fragmenterede viden om mennesker med handicap, beskæftigelsesystemet og arbejdsmarkedet med henblik på at finde nye og effektive metoder til at integrere og fastholde mennesker med handicap på arbejdsmarkedet.

I forskningscenteret arbejder vi i perioden 2018-2020 på en bevilling fra Bevica Fonden omkring mennesker med bevægelseshandicap. I forskningsprojektet undersøger vi:

• Hvad kendetegner arbejdsmarkedssituationen for mennesker med bevægelseshandicap og hvordan opfatter de selv barrierer og muligheder i forhold til arbejdsmarkedet?
  • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer beskæftigelsessystemets evne til at adressere behovene blandt personer med bevægelseshandicap og hvordan kan indsatserne forbedres?
  • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer arbejdsgivernes vilje og evne til at ansætte, fastholde og udvikle personer med bevægelseshandicap og hvordan kan flere arbejdsgivere engageres?

Hensigten med projektet er, at forskningen skal berige praksis på området, men også at praksis skal berige forskningsprocessen. Vi inviterer derfor til såkaldte ”innovationsværksteder”, hvor interessenterne på området kan kvalificere forskningsprocessen og –resultaterne. Læs mere om Bevica Projektet i menuen til højre.

Forskningscenteret er et samarbejde imellem Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Københavns Professionshøjskole samt VIA UC.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Wheelchairs Medicin og biovidenskab
Refugees Medicin og biovidenskab
Workload Medicin og biovidenskab
Compensation and Redress Medicin og biovidenskab
refugee Samfundsvidenskab
labor market integration Samfundsvidenskab
labor market Samfundsvidenskab
Economics Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2014 2022

Publikationer 2018 2019

• 4 Paper uden forlag/tidsskrift
  • 4 Tidsskriftartikel
  • 4 Udgivelser på nettet - Net-publikation
  • 1 Konferenceabstrakt til konference

Attitudes and behaviour of employers towards recruitment of persons with disabilities

Bredgaard, T. & Salado-Rasmussen, J., 17 okt. 2019, s. 1-20. 20 s.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskningpeer review

Chefer sorterer kvalificerede handicappede fra

Bredgaard, T., Shamshiri-Petersen, D. & Krogh, C., 12 aug. 2019, 2 s.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Aktiviteter 2018 2019

University of Iceland

Thomas Bredgaard (Gæsteforsker)