Organisationsprofil

Organisationsprofil

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse er et tværinstitutionelt forsknings- og videnscenter om handicap og beskæftigelse. Visionen er, at samle den fragmenterede viden om mennesker med handicap, beskæftigelsesystemet og arbejdsmarkedet med henblik på at finde nye og effektive metoder til at integrere og fastholde mennesker med handicap på arbejdsmarkedet.

I forskningscenteret arbejder vi i perioden 2018-2020 på en bevilling fra Bevica Fonden omkring mennesker med bevægelseshandicap. I forskningsprojektet undersøger vi:

 • Hvad kendetegner arbejdsmarkedssituationen for mennesker med bevægelseshandicap og hvordan opfatter de selv barrierer og muligheder i forhold til arbejdsmarkedet?
 • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer beskæftigelsessystemets evne til at adressere behovene blandt personer med bevægelseshandicap og hvordan kan indsatserne forbedres?
 • Hvilke faktorer fremmer og hæmmer arbejdsgivernes vilje og evne til at ansætte, fastholde og udvikle personer med bevægelseshandicap og hvordan kan flere arbejdsgivere engageres?

Hensigten med projektet er, at forskningen skal berige praksis på området, men også at praksis skal berige forskningsprocessen. Vi inviterer derfor til såkaldte ”innovationsværksteder”, hvor interessenterne på området kan kvalificere forskningsprocessen og –resultaterne. Læs mere om Bevica Projektet i menuen til højre.

Forskningscenteret er et samarbejde imellem Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Københavns Professionshøjskole samt VIA UC.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

 • Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

  Projekter

  Publikationer

  Attitudes and behaviour of employers towards the recruitment of persons with disabilities

  Bredgaard, T. & Salado-Rasmussen, J., 8 jun. 2020, I : Alter.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Åben adgang

  Attitudes et comportement des employeurs à l’égard du recrutement de personnes en situation de handicap

  Bredgaard, T. & Salado-Rasmussen, J., 1 jan. 2020, (Accepteret/In press) I : Alter.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Beskæftigelsesrettet rehabilitering

  Bredgaard, T. & Ravn, R. L., 10 mar. 2020, Aktiv arbejdsmarkedspolitik - Etablering, udvikling og fremtid. Klindt, M. P., Rasmussen, S. & Jørgensen, H. (red.). København: Djøf Forlag, s. 301-320 20 s. (Arbejdsmarkedsforhold; Nr. 2, Bind 1).

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Forskningsdatasæt

  Aktiviteter

  Nordic Working Life Conference 2020

  Thomas Bredgaard (Deltager)

  10 jun. 202012 jun. 2020

  Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i konference

  Ph.D-vejleder kursus

  Thomas Bredgaard (Andet)

  10 jun. 202011 jun. 2020

  Aktivitet: Andet

  Does web mode increase satisficing

  Sanne Lund Clement (Foredragsholder), , Gudbjørg Andrea Jónsdóttir (Foredragsholder), , Majbritt Christine Severin (Foredragsholder), & Ditte Shamshiri-Petersen (Foredragsholder)

  11 mar. 202013 mar. 2020

  Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg