Organisationsprofil

Forskningsgruppeleder: Alireza Afshari.

Behov for ny viden

Forskningsgruppen tilvejebringer energieffektive løsninger til forbedring af det atmosfæriske og termiske indeklima i bygninger.

Forskningsmæssige indsatser

Løsningerne baseres på udvikling af nye teknologier for ventilation, opvarmning, køling og luftrensning herunder styring og regulering af systemerne. Bygninger indbefatter såvel kontorbygninger, institutioner og skoler som både nye og eksisterende beboelsesbygninger.

Energieffektivitet betragtes ikke alene i form af reduktion af energianvendelsen, men også i form af håndtering og optimering af energianvendelsen i tid fx gennem brug af Smart Grids og lavtemperatur opvarmningssystemer og højtemperatur kølesystemer.

Energieffektive løsninger i bygninger omfatter behovsstyring på rumniveau af systemer, som kombinerer ventilation, opvarmning og køling samt løsninger, som kombinerer ventilation, faseskiftende materialer og vedvarende energikilder. Løsninger til luftrensningssystemer omfatter teknologier, som er i stand til at reducere koncentrationen af både partikler og gasser under hensyntagen til indeluftkvaliteten og beskyttelse af ventilationssystemet.

Samarbejdspartnere

Energieffektive løsninger udvikles gennem simuleringer, laboratorieundersøgelser, pilotprojekter, udvikling af prototyper og demonstration i bygninger og ofte i samarbejde med byggesektoren, kommuner og relevante styrelser. Målgrupperne for de forslåede løsninger er ingeniører, bygningsejere, HVAC-firmaer, kommuner samt brugere i kontorbygninger, skoler, beboelsesbygninger etc.

Anvendelse

Forskningsgruppen bidrager til at tilvejebringe forskningsbaseret viden til myndighederne fx i relation til bygningsreglementet, deltager i EU-projekter og bidrager til udveksling og overføring af viden i forskellige IEA-annexer. Forskningsgruppen indbefatter ph.d.-studerende og Postdocs, og bidrager til undervisningen i flere AAU-uddannelser og -kurser.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Ventilation Teknik og materialevidenskab
Office buildings Teknik og materialevidenskab
Air Teknik og materialevidenskab
Heating Teknik og materialevidenskab
Cooling Teknik og materialevidenskab
Thermal comfort Teknik og materialevidenskab
Pressure control Teknik og materialevidenskab
Temperature Teknik og materialevidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2014 2021

Energy Efficient Task Light: Final report for PSO 344-059 (2014)

Logadóttir, Á., Ardkapan, S. R., Johnsen, K., Baadsgaard, S., Dam-Hansen, C., Thorseth, A., Johansson, H. & Hvass, M.

Projekter: ProjektForskning

Publikationer 2004 2019

A PCM based cooling system for office buildings: a state of the art review

Paroutoglou, E., Afshari, A., Bergsøe, N. C., Fojan, P. & Hultmark, G., 2019, E3S Web of Conferences.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

Phase change materials
Office buildings
Cooling systems
Energy storage
Thermal comfort
19 Downloads (Pure)

Evaluating the cooling capacity of diffuse ceiling ventilation system – Full-scale experimental study

Rahnama, S., Nielsen, P. V., Afshari, A., Bergsøe, N. C., Johra, H. & Jensen, R. L., 2019, CLIMA 2019 conference.

Åben adgang
Fil
Ceilings
Ventilation
Cooling
Air
Diffusers (fluid)

Full-scale operation of a novel two-pipe active beam system for simultaneous heating and cooling of office buildings

Maccarini, A., Hultmark, G., Bergsøe, N. C. & Afshari, A., 2019, CLIMA2019.

Aktiviteter 2016 2019

Buildings (Tidsskrift)

Alireza Afshari (Fagfællebedømmer)
2019

Aktivitet: Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelseRedaktør af tidsskriftForskning

Hvordan spiller solafskærmningen og facaden sammen med installationerne?

Kjeld Johnsen (Foredragsholder)
26 sep. 2017

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Airborne bacteria inactivation in an operating room environment using negative ions