Forskningsgruppen for Fremmedsprog og Sprogforskning (LangLing)

• Kroghstræde 3

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Forskningsgruppen Language and Linguistics (LangLing) giver en ramme for sprogforskning i Institut for Kultur og Læring og omfatter sproglig grundlæggende F&U og anvendt sprogforskning på fremmede sprog og på dansk.

Forskere på dansk, engelsk, tysk og spansk er i øjeblikket repræsenteret i gruppen.

I LangLing forsker vi bredt på sprog. I den overskuelige fremtid vil vi dog fokusere på følgende forskningsområder:

• Sprogfunktionalitet (f.eks. Genreundersøgelser)
  • Sociolinguistik (f.eks. Sprogvarianter og onomastik)
  • Tekstproduktion (f.eks. Skriveprocesser)
  • Oversættelsesundersøgelser (f.eks. Oversættelsesteknologi og intralual oversættelse)
  • Grammatik
  • Sprogtilegnelse (på universitetet).

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

Research project on translation technology: humans, applications and languages

Bundgaard, K., Christensen, T. P., Schjoldager, A. & Dam Jensen, H.

01/05/2018 → …

Projekter: ProjektForskning

Publikationer

Popularization as textual transformation: Derivational strategies in the genesis of Informed Consent Documents

Hill-Madsen, A. & Pilegaard, M., 2021, (Under udarbejdelse) I : Across Languages and Cultures.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

’Geordie Style’: the enregisterment of stylized Geordie

Jensen, M. M., 2021, (Accepteret/In press) I : English World-Wide.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikel i tidsskriftForskningpeer review

Adaptive grading systems, or pros and cons of different ways of grading grammar exams

Madsen, R. S., 16 mar. 2020, I : Globe: A Journal of Language, Culture and Communication. 9, s. 133-154 22 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
    Fil
  • Aktiviteter

Overgangen til et sprogstudium på universitetet: en undersøgelse af spansk- og tyskstuderendes studiestart. Resultater.

Rikke Haugaard (Foredragsholder) & Lotte Dam (Foredragsholder)

26 nov. 2020

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

6. symposium om sprogbrug i digitale medier organiseret af Dansk Sprognævn