Forskningsgruppen for Indeklima og Bæredygtighed

Organisationsprofil

Forskningsgruppeleder
Tine Steen Larsen

Forskningsgruppen er tilknyttet Sektionen for Architectural Engineering.

Forskningen inden for indeklima og bæredygtighed tager udgangspunkt et holistisk perspektiv på evaluering af indeklima, som er tæt forbundet med det bæredygtige byggeri og tankegangen bag dette. Indeklimaforskningen er centreret om en samlet vurdering af komfort, sundhed og velbefindende for brugere ud fra indflydelsen fra deres omgivende miljø. Vores forskning dækker evalueringen af både individuelle og kombinerede parametre inden for termisk, atmosfærisk, visuelt og akustisk indeklima med hovedfokus på de kombinerede effekter og evaluering af mere end en parameter ad gangen. Evalueringsmetoder dækker kvantitative og kvalitative metoder samtidig med, at man håndterer brugernes adfærd, bygningens robusthed og dens påvirkning på indeklimaet.

Forskningen inden for indeklima bidrager også til ny viden inden for social bæredygtighed og påvirker derved den samlede vurdering af bæredygtige bygninger. Forskergruppen arbejder med alle aspekter af bæredygtighed i bygninger, men med hovedfokus på social og miljømæssig bæredygtighed, herunder indeklima, livscyklusvurdering (LCA) og bæredygtige byggematerialer.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Ventilation Teknik og materialevidenskab
Air Teknik og materialevidenskab
Ceilings Teknik og materialevidenskab
Cooling Teknik og materialevidenskab
Computational fluid dynamics Teknik og materialevidenskab
Thermal comfort Teknik og materialevidenskab
Facades Teknik og materialevidenskab
Phase change materials Teknik og materialevidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2000 2021

ReCO2ST - Smart ventilated window controller experimental tests

Johra, H.

08/01/201931/01/2020

Projekter: ProjektForskning

InterHUB

Johra, H.

01/08/201831/03/2021

Projekter: ProjektForskning

Publikationer 1974 2019

A performance evaluation of future low voltage grids in presence of prosumers modelled in high temporal resolution

Marszal, A. J., Mendaza, I. D. D. C., Bak-Jensen, B. & Heiselberg, P. K., 2019, I : Sustainable Cities and Society. 44, January 2019, s. 702-714

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

penetration
infrastructure
disturbance
impact analysis
Electric potential
Åben adgang
Fil
Sustainable development
Environmental assessments

Comparison of window change with different energy classes

Antonov, Y. I. & Heiselberg, P. K., 2019, Aalborg: Department of Civil Engineering, Aalborg University. 12 s. (DCE Contract Reports; Nr. 202).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

energy
costs

Aktiviteter 2006 2019