Forskningsgruppen i Sundhed, Organisation, Uddannelse og Læring (SOUL)

Organisationsprofil

SOUL (Sundhed, Organisation, Uddannelse og Læring) er en forskningsgruppe under Institut for Læring og Filosofi. I SOUL arbejder vi med analyser af relationer mellem stat, organisationer, institutioner, professioner og borgere, særligt ift. sundhedsområdet, rehabilitering og sundhedsprofessionerne, både i forhold til offentlige, private og frivillige organisationer. Gruppens medlemmer er særligt aktive i kandidatuddannelsen i Læring og Forandringsprocesser.

Vi interesserer os for, hvordan viden, færdigheder og kompetencer skabes og genskabes, og hvilke betydninger dette har for samfundets institutioner og for demokratiske processer. Der forskes således i forskellige læringskontekster og praksisformer, hvor individer indgår i organisatoriske og samfundsmæssige sammenhænge.

Gruppens medlemmer er skarpe på at koble teoretisk og metodisk refleksion i forhold til materialitet, teknologi, krop og viden, samt i forhold til konkrete empiriske undersøgelser af formel og informel uddannelse, professioner, patienter/pårørende, ekspertise eller ledelse.

Vores forskning i gruppen sigter mod at kvalificere den offentlige debat om velfærdsstatens udvikling; at tilvejebringe viden om forudsætningerne for lighed i globale og lokale kontekster, samt at forstå og styrke organisationers lærings- og forandringskapacitet.

Kontaktperson: Anette Lykke Hindhede, lektor
Tlf.: 9940 3472
E-mail: anlh@hum.aau.dk

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Denmark Samfundsvidenskab
education Samfundsvidenskab
food Samfundsvidenskab
Snacks Medicin og biovidenskab
Health Promotion Medicin og biovidenskab
engineering Samfundsvidenskab
participation Samfundsvidenskab
student Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2012 2020

Madglæde og Fællesskaber

Andersen, B.

01/01/201831/12/2020

Projekter: ProjektForskning

Samproduksjon av kunnskap i forskning

Hindhede, A. L. & Lid, I. M.

01/10/201731/01/2019

Projekter: ProjektForskning

Publikationer 2003 2020

Promoting Health as a Form of Capital: The Transformation of the Danish Healthcare Field as Experienced by Private Healthcare Professionals

Larsen, K. & Harsløf, I., 2020, (Accepteret/In press) Navigating Private and Public Healthcare: Experiences of Patients, Doctors and Policy-Makers. Collyer, F. & Willis, K. (red.). 1 udg. London, England: Palgrave Macmillan, s. 1-12 12 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Economics
Delivery of Health Care
Health
Commodification
Private Sector

Academic strategies among students with profession – and university bachelors backgrounds

Højbjerg, K. & Martinussen, M. L., 2019, (Under udarbejdelse) I : International Studies in Sociology of Education.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Balansekunst

jensen, K. T. & Larsen, K., 2019, (Accepteret/In press) Vurderingsformer i praksisstudier. 1 udg. Oslo: Gyldendal Akademisk, Bind 1. s. 1-13 12 s.

Aktiviteter 2012 2019

Young Minds Foodlab - Food literacy the Smart Way

Bent Egberg Mikkelsen (Foredragsholder)
30 aug. 2019