Organisationsprofil

Reumatologisk forskningsenhed er en velintegreret del af den kliniske hverdag på reumatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital. Enheden er i vækst og der forskes indenfor flere områder men med fokus på personlig medicin og ko-morbiditet ved gigt- og bindevævssygdomme. Forskningsfeltet inkluderer undersøgelse af kræftrisikoen ved artritsygdomme, SLE og myositis samt bivirkninger til behandling med biologiske lægemidler. Derudover forskes i kostens betydning for udvikling af gigtsygdomme samt kroniske smertetilstande. Enheden leder en række kliniske forsøg og registerbaserede undersøgelser herunder forskning i COVID-19 infektion. Der er et veletableret forskningssamarbejde på tværs af specialer i tilknytning til afdelingens Center for SLE og Vaskulitis.  Enheden er levende og består ud over den kliniske professor af lektorer, post.doc., ph.d.-studerende og medicinstuderende.  Vi er involveret i og varetager undervisning og vejledning på flere uddannelser på AAU - primært på medicinstudiet.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Publikationer

Ankylosing spondylitis and mortality following hospitalised pneumonia: a population-based cohort study

Holland-Fischer, M., Thomsen, R. W., Tarp, U. & Nørgaard, M., 2020, I : RMD Open. 6, 1, s. 1-7 7 s., e001140.

Åben adgang
    Fil
  • 1 Citationer (Scopus)
    17 Downloads (Pure)

A novel biomarker of MMP-cleaved prolargin is elevated in patients with psoriatic arthritis

Sinkeviciute, D., Skovlund Groen, S., Sun, S., Manon-Jensen, T., Aspberg, A., Önnerfjord, P., Bay-Jensen, A-C., Kristensen, S. & Holm Nielsen, S., 11 aug. 2020, I : Scientific Reports. 10, 1, 13541.

Åben adgang
    Fil
  • 12 Downloads (Pure)

Deep Breathing Increases Heart Rate Variability in Patients With Rheumatoid Arthritis and Systematic Lupus Erythematosus

Rovsing, C., Rovsing, H., Liboriussen, C. H., Jensen, M. K., Andersen, S. S., Andersen, S. S., Kristensen, S. & Jochumsen, M., 18 mar. 2020, I : Clinical Rheumatology.

• Presse/medier

Forsker i fart!

Lene Dreyer

14/09/2020