Institut for Kommunikation og Psykologi

9000 Aalborg

Organisationsprofil

Institutleder: Mikael Vetner

Institut for Kommunikation og Psykologi er et stort, flerfagligt institut med forskning på et højt internationalt niveau, med store såvel som små uddannelser samt stærke samarbejdsrelationer i forhold til det omgivende samfund.

Instituttets forskning og undervisning samler og skaber viden med henblik på at analysere, forstå, fortolke, designe og iværksætte processer, situationer og produkter, der forbedrer eller udvider menneskers og fællesskabers evne til at tage del i samfundet.

Interessen er rettet mod både forskellige processer og produkter, som har at gøre med menneskets måde at (re-)agere, deltage og opleve på. Instituttet har et humanistisk grundlag, og aktiviteterne har derfor fokus på menneskelige praksisser og forholdet mellem mennesker, organisationer, samfund, medier, teknologier og viden.

Instituttets faglighed er forankret i både klassiske og nyere humanistiske discipliner, der indeholder tværfaglige kompetencer, og er kendetegnet ved en indgående viden om menneskets væren og gøren.

Institut for Kommunikation og Psykologi arbejder med en forskningsbaseret tilgang til innovation; dvs. med nye praksisser og produkter baseret på forskning, der er møntet på løsninger for det omkring liggende samfund, og samtidigt entydigt forankret i en forskningserkendelsesmæssig interesse.

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

learning Samfundsvidenskab
Denmark Samfundsvidenskab
student Samfundsvidenskab
Robots Teknik og materialevidenskab
Acoustic waves Teknik og materialevidenskab
Controllers Teknik og materialevidenskab
Virtual reality Teknik og materialevidenskab
education Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 1993 2023

Animation på Tværs - Tværsektoriel Sundhedskommunikation via Animation

Strøm, J., Høybye, M. T., Vistisen, P., Nielsen, C. V. & Rolving, N.

01/02/201901/01/2021

Projekter: ProjektForskning

Fil

Teknologiforståelse i billedkunst og design

Buhl, M.

01/01/2019 → …

Projekter: ProjektRådgivende projekt

Teoretisk pædagogikum i gymnasiet

Buhl, M.

01/01/201931/07/2023

Projekter: ProjektRådgivende projekt

Publikationer 1974 2021

A Step Back from Reality: Sound and Presence in Computer Games and Other Worlds

Grimshaw-Aagaard, M. N., Fritsch, M. (red.) & Summers, T. (red.), 2021, (Afsendt) The Cambridge Companion to Video Game Music. Cambridge: Cambridge University Press

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

How to do a digital food study

Krogager, S. G. S. & Leer, J., 2020, (Under udarbejdelse) Routledge.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Psychodynamic oriented music therapeutic group leading – a learning space with multiple levels of experience and reflection

Beck, B. D., 2020, (Under udarbejdelse) Tuning the therapist. Nygaard Pedersen, I. & Lindvang, C. (red.). Jessica Kingsley Publishers

1. præmie i borgerjournalistikkonkurrence: skrivekonkurrence