Institut for Kultur og Globale Studier

• Kroghstræde, 1

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Institut for Kultur og Globale Studier er et tværfakultært institut, der bygger bro mellem Det Humanistiske og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Instituttets forskere trækker på både samfundsvidenskabelige og humanistiske teorier og metoder i arbejdet med at studere kultur og samfund: relationer mellem mennesker, mellem kulturer, mellem det lokale og det globale, mellem fortid og fremtid. Vi lægger vægt på samspillet mellem kulturelle, sociale og politiske processer inden for interkulturel kommunikation, transnationale relationer, identitetsskabelse og kulturproduktion. Og på interaktivt at formidle viden til det omgivende samfund.

Instituttet har ca. 150 ansatte, hvoraf nogle er knyttet til de aktiviteter, instituttet har på Campus Ballerup, andre på Campus Aalborg. Instituttet rummer en lang række både humanistiske og samfundsfaglige uddannelser, fra bachelor- til kandidatniveau, samt videregående forskeruddannelse til ph.d. Institut for Kultur og Globale Studier opstod den 1.8.2010 efter en sammenlægning af to institutter, Institut for Sprog og Kultur samt Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Denmark Samfundsvidenskab
learning Samfundsvidenskab
Virtual reality Teknik og materialevidenskab
student Samfundsvidenskab
Acoustic waves Teknik og materialevidenskab
education Samfundsvidenskab
experience Samfundsvidenskab
gender Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2001 2023

Publikationer 1976 2021

Civil War Monuments

Lange, C. H., 2021, (Under udarbejdelse) Internal War. Society, Social Order and Political Conflict in Antiquity. Börm, H., Lange, C. H. & Wienand, J. (red.). De Gruyter

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

Internationalisation and social practice in Danish higher education

Tange, H. (red.) & Wilken, L. (red.), 2021, (Under udarbejdelse)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

The Pursuit of Consensus in Civil War (Writing): the Battle of the Memoirs

Lange, C. H., 2021, (Under udarbejdelse) in Gianpaolo Urso, POPULARITAS. Pursuit of consensus and “populism” in ancient Rome.

Datasæt

EMBODYING CSR THROUGH ALIGNED COMMUNICATION - a case study from a small sustainable Danish bank

Thomsen, E. H. (Ophavsmand), Aalborg Universitetsforlag, 2017

Limfjord fisheries 1859-79

Marboe, A. H. (Ophavsmand), Starkey, D. J. (Ophavsmand), Nicholls, J. (Ophavsmand), University of Hull, 2008

Limfjord Catch Data 1890-1925

Marboe, A. H. (Ophavsmand), Lund Jacobsen, A. L. (Ophavsmand), Starkey, D. J. (Ophavsmand), Nicholls, J. (Ophavsmand), University of Hull, 2008

communication
indicator
measuring

Atlantic Studies Early Career Essay Prize

Johan Heinsen (Modtager), 2017

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Blixenprisen (nominering)

Poul Duedahl (Modtager), 10 apr. 2019

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Aktiviteter 1989 2020

(Em)powering Mobilities (CMUS conference)

Martin Trandberg Jensen (Deltager)
29 aug. 201830 aug. 2018

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende

(Post-)editing - et studie af professionelle oversætteres interaktion med oversættelsesteknologi

Kristine Bundgaard (Foredragsholder)
3 maj 2018

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

(Post)humanist Climate Studies. How human and social sciences approach discussions of climate change.

Lill Rastad Bjørst (Foredragsholder)
21 mar. 2017

Impacts

Co-creation of Knowledge