Institut for Læring og Filosofi

9220 Aalborg Ø

Organisationsprofil

Institutleder: Keld Thorgård

Institut for Læring og Filosofi driver forskning og undervisning til højeste videnskabelige niveau inden for felterne uddannelse, læring og filosofi.

Instituttet er et tværfakultært institut med ansatte under to fakulteter ved Aalborg Universitetet. Instituttet har hovedsæde i Aalborg og har desuden aktiviteter og medarbejdere på Aalborg Universitets Campus København.

Instituttet indgår i forsknings- og udviklingssamarbejder med en række offentlige og private organisationer og virksomheder i Danmark, og har aktive samarbejder med flere udenlandske universiteter, i bl.a. Kina, Colombia, Brasilien og Sydafrika, samt en række nordiske og europæiske uddannelses- og forskningsinstitutioner.

I alle vore aktiviteter lægger vi stor vægt på at styrke båndene mellem forskning, udvikling og professionel praksis. Vi ønsker desuden at arbejde eksperimenterende og er optaget af nye fænomener inden for instituttets felter.

Forskning

Instituttets fororsknings- og udviklingsaktiviteter ligger inden for 4 hovedfelter, med forskningsgrupper, der samarbejder på tværs af felterne:

• Pædagogisk innovation og didaktik
  • Organisatorisk læring
  • Uddannelses- og evalueringsforskning
  • Filosofi, etik, antropologi og innovation i et videns- og læringsperspektiv

Undervisning og uddannelse

Instituttets forskere leverer undervisning til en række forskellige uddannelser inden for flere skoler og studienævn. Instituttets kerneområder er BA og kandidatuddannelser i Anvendt Filosofi, Teknoantropologi og IT og læring i organisationer, kandidatuddannelsen i Læring og Forandringsprocesser, Bachelor i Organisatorisk Læring samt en række masteruddannelser.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

learning Samfundsvidenskab
education Samfundsvidenskab
student Samfundsvidenskab
teacher Samfundsvidenskab
mathematics Samfundsvidenskab
experience Samfundsvidenskab
Teaching Samfundsvidenskab
school Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Profiler

Foto af Esra Nour Al Aboodi

Esra Nour Al Aboodi

Person: TAP

Foto af Imad Abou-Hayt

Imad Abou-Hayt

Person: VIP

20192019

Projekter 1998 2028

Publikationer 1975 2020

Dialogic and Relational Leading Practices

Hansen, L. H., 2020, (Under udarbejdelse) The Sage Handbook of Social Constructionist Practice. McNamee, S., Gergen, M., Camargo Borges, C. & Rasera, E. (red.). 1 udg. USA: SAGE Publications, 18 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Ethical blindness and business legitimacy

Toft, K. H., 27 apr. 2020, Handbook of Business Legitimacy: Responsibility, Ethics and Society. Dahl Rendtorff, J. (red.). 1 udg. Schweiz: Springer

Handbuch Hochschuldidaktik

Kordts-Freudinger, R. (red.), Scholkmann, A. (red.), Szczyrba, B. (red.) & Schaper, N. (red.), 2020, (Under udarbejdelse) W. Bertelsmann Verlag. 600 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

The Danish Values Study 2017

Frederiksen, M. (Ophavsmand), Dansk Data Arkiv (DDA), 2019

Datasæt

WiFi Probe Requests - CRAWDAD dataset sapienza/probe-requests (v. 2013-09-10)

Barbera, M. V. (Ophavsmand), Epasto, A. (Ophavsmand), Mei, A. (Ophavsmand), Kosta, S. (Ophavsmand), Perta, V. C. (Ophavsmand), Stefa, J. (Ophavsmand), CRAWDAD - A Community Resource for Archiving Wireless Data At Dartmouth, 10 sep. 2013

communication
indicator
measuring

Academic visit

Lone Kørnøv (Modtager), 14 jun. 2018

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

school

Award Teacher I teknoantropologi

Stine W. Adrian (Modtager), 2017

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Aktiviteter 1988 2022

: Erfaringer med og gode råd til brug af totaløkonomi

Kim Haugbølle (Foredragsholder)
3 apr. 2019

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

(Em)powering Mobilities (CMUS conference)

Martin Trandberg Jensen (Deltager)
29 aug. 201830 aug. 2018

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende

(Post)humanist Climate Studies. How human and social sciences approach discussions of climate change.

Lill Rastad Bjørst (Foredragsholder)
21 mar. 2017

Impacts

Co-creation of Knowledge